PROGRAMUL evenimentelor consacrate Zilei Naţionale "Limba Noastră". Ce se va întâmpla în toată ţara

Embed:

Sărbătoarea Naţională Limba Noastră este marcată astăzi în toate localităţile din ţără. Manifestaţiile vor începe cu depuneri de flori la Chișinău, Orhei, dar și Bălți. Sărbătoarea se va încheia cu spectacole muzicale. 

În primele ore ale dimineţii, șeful statului, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Valeriu Streleţ, dar și alți oficiali vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la busturile clasicilor literaturii române.

Apoi, în Grădina Publică din centrul Capitalei va fi adus un omagiu limbii române prin discursuri, recitaluri de muzică şi poezie.

La ora 11:00, în satul Pererîta, din raionul Briceni, va fi inaugurată Casa-Muzeu "Grigore Vieru". Iar la Biblioteca Națională va demara ediţia a 24-a a Salonului Internaţional de Carte, consacrată bibliologului şi poetului Alexe Rău, dar și ediţia a V-a a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii.

Seara va culmina cu un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor evolua interpreții Zinaida Julea, frații Advahov, Lidia Botezatu, Radu Dolgan, dar și maestrul Eugen Doga, alături de orchestra simfonică a Operei Naționale.

Şi la Bălți sărbătoarea va începe cu depuneri de flori.

Ulterior, în scuarul Teatrului Național "Vasile Alecsandri" va avea loc spectacolul folcloric "Să răsară busuiocul", dar și o expoziție de lucrări ale meșterilor populari. La ora 18:00 va începe un concert susținut de interpreți și formații din țara noastră.

La Orhei, de dimineață, administrația locală va depune flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, dar și la cel al domnitorului Vasile Lupu. Ulterior, primarul orașului, Ilan Şor, va vizita biblioteca "Alexandru Donici", cu o donație de carte. Sărbătoarea se va încheia cu un concert de muzică populară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu