Programul Drumuri bune pentru Moldova: Șoselele din raionul Cimișlia sunt în plină reparaţie

Embed:
Drumurile centrale din satele Batâr şi Mihailovca din raionul Cimişlia sunt în plină reparaţie. Lucrările fac parte din cadrul programului naţional "Drumuri bune pentru Moldova". La Batâr se asfaltează o porţiune de un kilometru întrucât pe acolo sunt toate instituţiile principale.

"După multiple consultări publice şi cu consilierii, primăria şi localnicii din sat am ieşit la această porţiune de drum strada Ion Creangă care ne leagă centrul satului cu o parte a satului care vin toţi spre punctul medical, oficiul poştal", a declarat Anatolie Spânu, primarul satului Batâr, raionul Cimişlia.

Lucrările de reparaţie costă 1,5 milioane de lei. Oamenii din localitate sunt fericiţi că nu vor mai fi nevoiţi să meargă prin noroi.

"Oamenii întrebau ce se întâmplă la noi în sat se pune asfalt,uitaţi-vă cât e de bine, doamne, o să se schimbe şi viaţa noastră. Cred că într-adevăr se mai gândeşte guvernul la noi. "

"După banii aceştia care au fost alocaţi de guvern este binevenit, e frumos în centrul satului. Nu o să fie glod, o să fie bine."

Şi locuitorii satului Mihailovca se bucură că vor avea drumuri noi.

"Este un avantaj pentru satul nostru, pentru primărie, pentru oamenii din sat pentru că acest drum leagă şi gimnaziul din sat şi grădiniţa care este recent renovată.

"După grafic tot normal,materiale avem de ajuns pentru lucrări. Aici sunt cinci strat de bază din asfalt cu agregat mare şi patru straturi de uzură", a spus Gheorghe Căldare, diriginte de şantier.

Autorităţile speră ca până la vară să fie reabilitate două porţiuni de drum. Guvernul a alocat 3,5 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare.

"Din mijlocul satului 700 de metri în direcţia satului Selemet, Satul nou cu ieşirea la traseul naţional şi alt segment din capătul satului. Demult nu au fost făcute drumurile", a menționat Iurie Moraru, primarul satului Mihailovca, raionul Cimişlia.

În total, în cadrul programului lansat de Guvern vor fi reabilitați peste 1200 de kilometri de drumuri locale. Suma totală a investițiilor depăşeşte 1,6 miliarde de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu