Programul Drumuri bune pentru Moldova: Şoselele din raionul Briceni au fost reparate capital

Embed:

Drumuri construite în urmă cu zeci de ani, aflate într-o stare dezastruoasă, au fost reparate capital abia acum. Este vorba de mai multe artere din raionul Briceni, care au completat rândurile arterelor renovate în cadrul Programului Drumuri bune pentru Moldova.

Locuitorii din orăşelul Lipcani circulă deja pe un drum reparat. Oamenii spun că datorită acestuia au scăpat de vechiul carosabil plin de gropi.

- Drumul era într-o stare oribilă, iar acum este normală. A fost reparat calitativ.

- Era dezastruos, era unul cu 30 la oră. Nici cu 30, dar 20 la oră. Deja este o plăcere să mergi pe dânsul. Suntem mulţumiţi, dacă vor continua să repare aşa va fi foarte bine.

- Demult era timpul ca drumurile să fie bune.

În curând şi locuitorii satului Balasineşti se vor bucura de un carosabil renovat. Drumarii lucrează acum la reparaţia uneia dintre principalele artere ale localităţii.

- Merg lucrările de plombare, de frezare. Pe urmă cu distribuitorul se va finisa.

Oamenii spun că renovarea drumului este impetuoasă.

- Înainte era foarte rău.

- Gropi la tot pasul. S-a "remontat" drumul şi s-a făcut bun.

- Va face, va fi chip de mers mai bine cu maşina.

- Acest drum din satul Mărcăuţii Noi a fost construit în anii ,80. Ulterior, a mai fost reparat de câteva ori pe alocuri, dar abia acum după zeci de ani porţiunea a fost reamenajată.

Preşedintele raionului Briceni a declarat că pentru reparaţia tuturor drumurilor din raion au fost alocate 32 de milioane de lei. Mai mult, Mihail Gnatiuc a precizat că pentru prima dată în ultimii ani, banii au fost distribuiţi la toate administraţiile locale, ci nu în funcţie de culorile politice ale primarilor, aşa cum se întâmpla până acum.

"Nu o să ascundem faptul că în trecut toate lucrările de reparaţie a drumurilor aveau conotaţie politică. Sumele erau repartizate raionului, iar preşedintele acestuia era întrebat despre fiecare primar în parte şi în funcţie de apartenenţele politice ale alesului local erau alocaţi banii. Astfel, un primar primea resurse financiare, iar altul - nu", a spus Mihai Gnatiuc, preşedintele raionului Briceni.

Jumătate din drumurile din raion au fost deja reparate, iar lucrările în celelalte localităţi vor fi încheiate până la mijlocul lunii octombrie. În total, în cadrul programului Drumuri bune pentru Moldova lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitaţi peste 1200 de kilometri de drumuri locale. Investițiilor se ridică la 1,6 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu