Programul Drumuri bune pentru Moldova: Peste 1.200 de kilometri de drumuri de la sate vor fi reparați

Embed:

Peste o mie 200 de kilometri de drumuri de la sate vor fi reparați până la sfârşitul acestui an, în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova".

Proiectul de reabilitare a fost deja publicat în Monitorul Oficial, iar de săptămâna viitoare vor începe licitaţiile pentru antreprenori. Lucrările vor fi demarate chiar de la sfârşitul lunii mai şi nu există temei ca antreprenorii să întârzie, a declarat directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

"Există mai multe prevederi în contract, iar la momentul participării la licitaţie se va depune un program de realizare a lucrărilor ca termen şi pe fiecare localitate, unde efectiv se va vedea acest termen. Şi după acel program noi îi vom monitoriza. Procesul va fi atât de riguros şi stufos că noi vom selecta antreprenori care chiar vor începe lucrările", a spus directorul "Administraţiei de Stat a Drumurilor", Gheorghe Curmei. 

În cadrul programului, fiecare cetăţean va avea posibilitatea să verifice pe site-ul ministerului Economiei şi Infrastructurii sau pe cel al Administraţiei de Stat a Drumurilor la ce etapă sunt lucrările.

"Promitem să facem o hartă interactivă. Fiecare cetăţean din sat poate apăsa şi să vadă pe când este planificată implementarea lucrărilor.Ce porţiune de drum exact se repară, câţi kilometri şi care e tipul lucrărilor.Şi dacă a apărut întrebarea care drumuri le reparăm mai întâi, să ştiţi că ele pentru antreprenor sunt egale. El nu vede diferenţa între drum regional, sat sau comunal", a spus secretarul de stat al ministerului Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Programul "Drumuri bune pentru Moldova" a fost anunţat de liderul PDM, Vlad Plahotniuc şi prevede reabilitarea a aproximativ 1200 km de drumuri locale. Suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul Rutier şi Bugetul de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu