Programul Drumuri bune pentru Moldova. La Făleşti vor fi asfaltate drumurile din 33 de sate (FOTOREPORT)

Tot mai mulţi locuitori ai satelor se bucură de străzi asfaltate. Programul "Drumuri bune pentru Moldova" a ajuns şi în raionul Făleşti.

Aici au fost reparate deja drumurile în cinci din cele 33 localităţi incluse în program. Costul lucrărilor este de aproximativ 3,2 milioane de lei.

În satul Glinjeni, de exemplu, localnicii deja se bucură de cei doi kilometri de drum reparat.

"Faţă de cum a fost e foarte bun. Erau gropi le reparase ei înainte dar erau destule încă. "

"Au făcut bun. Erau gropi faramai roţile la maşini."

"E bine suntem bucuroşi că au făcut aşa drumul. Tare erau cam rele. "

"Strada acesta a fost luată prima în consideraţie deoarece este intrarea în sat. De drumul acesta este nevoie de a ne prezenta în lume. Aici este mănăstirea Sfânta Treime şi avem nevoie să o introducem în zona turistică a Moldovei", a spus primarul satului Glinjeni, Petru Gafinciuc.

Autorităţile raionale spun că profită la maximum de programul "Drumuri bune pentru Moldova", dar promit că vor continua să dezvolte infrastructura şi din alte fonduri.

"Dar în afară de program avem banii care vin din fondul republican în raion. Peste 11 milioane lei valorificăm alte drumuri. Vom reabilita în mare parte drumurile care au avut mari dificultăţi", a spus preşedintele raionului Făleşti, Iraida Bînzari.

Fiind într-o vizită de lucru în raion, deputatul Valentina Buliga a rămas impresionată de drumul renovat.

" Astăzi am rămas frapată şi uimită de calitatea acestei porţiuni de drum de faptul că glinjenenii au aşteptat de mult această porţiune de drum să fie renovată", a spus deputatul PDM, Valentina Buliga.

În aceste zile, muncitorii lucrează şi la drumul de ocolire a satului Ilenuţa.

"Ne gândim până seara bucata asta să o terminăm. "

Drumul face legătură între raionul Făleşti şi Glodeni. Lucrările sunt estimate la 1,2 milioane de lei.

"Ne bucurăm da cât mai mult să fie aşa. Mai des şi mai mult şi calitativ. "

"Drumul era într-o stare cam deplorabilă şi la moment suntem bucuroşi că aşa drumuri au făcut."

Până acum, în raionul Făleşti au fost reabilitate drumurile în cinci localităţi. Chiar dacă lucrările au început cu o lună întârziere faţă de alte raioane, drumarii dau asigurări că până în toamnă toate drumurile vor fi gata.

"Conform programului drumuri bune în raionul Făleşti sunt preconizate pentru efectuarea reparaţiei în 33 de localităţi. În sumă totală de 41 milioane 500 de mii de lei. Dintre care 20 în varianta beton-asfaltic şi 13 în varianta albă", a spus responsabilul administraţiei de stat a drumurilor, Nicolae Teodorescu.

Programului "Drumuri bune pentru Moldova" a fost lansat de Guvern în 2018, la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu