Programul Drumuri bune pentru Moldova: Încă trei sate din raionul Cimişlia se bucură de şosele renovate

Încă trei sate din raionul Cimişlia au drumuri renovate. Oamenii din Mihailovca, Troiţcoe şi Batâr sunt bucuroşi că drumarii au ajuns şi în localităţile lor. Lucrările au loc în cadrul programului naţional "Drumuri bune pentru Moldova", lansat de Guvern.

În imagini este arătat drum care intră în reparaţie. Iniţial muncitorii aşază un strat de 28 de centimetri de piatră, iar ulterior pun în medie 10 centimetri de asfalt. Peste o lună vor apărea indicatoarele şi marcajul rutier.

Localnicii din Mihailovca sunt bucuroşi că au scăpat de noroi.

''Acum, drumul este unul european. Înainte, însă, era plin cu gropi și nereparat de ani buni."

Şi drumul de la intrarea în satul Troiţcoe a fost reabilitat.

''Durata lucrărilor pe suprafața de 3200 metri pătrați s-au efectuat în jur de trei zile. Merge lucrul în toi. Spre sfârșitul zilei sperăm să finalizăm acest volum'', a declarat Serghei Sava, diriginte de şantier.

Un alt drum renovat, care leagă cele mai importante instituţii din sat, este în localitatea Batâr.

''Nici nu a visat Batîrul să aibă așa drumuri. Suntem foarte mulțumiți. ''

''În viitorul cel mai apropiat vom repara două porțiuni de drum din banii primăriei'', a menţionat Anatolie Spânu, primarul satului Batâr.

Recent au început lucrările şi în localitatea Selemet. Aici este reparat un drum de 1,5 km, iar costurile vor fi de 2,5 milioane de lei.

''Nu am cuvinte să vă spun cât de mulțumită sunt''

''Lucrările sunt de calitate ceea ce vom verifica și prin intermediul laboratorul mobil de care dispunem. Am mai vizitat și alte localități unde au fost efectuate lucrările și vedem că lucrările sunt de o calitate bună'', a spus Ion Druceg, şef adjunct Administraţia de Stat a Drumurilor. 

În raionul Cimişlia vor fi reabilitate drumurile din 36 de localităţi, iar costurile se vor ridica la 56 de milioane de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu