Programul Drumuri bune pentru Moldova: Încă patru sate din raionul Floreşti au drumuri RENOVATE (FOTOREPORT)

Programul Drumuri Bune pentru Moldova, lansat de Guvern, a ajuns şi în raionul Floreşti.

20 de muncitori au dat start lucrărilor de renovare a unui drum din satul Mărculeşti. Aici este reparată o porţiune de peste 700 de metri, iar costurile se ridică de circa un milion de lei.

"Da, tare ne bucurăm. E frumos, văd că şi grosimea e frumoasă. E bun."

"Foarte bine. Ne pare bine că sunt oameni care îşi dau străduinţa să ne bucurăm tot satul. E foarte bine. Aşteptăm să mergem pe asfalt."

Până acum, în raionul Floreşti, au fost încheiate lucrările de renovare în patru localităţi. În Sevirova s-au reparat 1,2 kilometri de drum.

"Demult nu am avut aşa drum.Tare bine s-au străduit."

"Era un dezastru aici. Frumos, frumos faceţi."

Un alt drum renovat, care leagă cele mai importante instituţii din sat, este în localitatea Izvoare. În acestă comună, localnicii au dat şi o mână de ajutor muncitorilor.

"E foarte bine că s-a reparat. Asta e impresia la toţi localnicii."

"Lumea este mulţumită. Copii vin la grădiniţă împreună cu bunicii."

"Porţiunea asta de drum era foarte rea. Acest proicet este foarte binevenit, fără el a fost foarte greu. Fiecare om de la ţară, fiecare primar consideră că acest proicet este benefic pentru localităţi, am în cedere satele", a spus Vladimir Zavordei, primarul comunei Izvoare, Floreşti.

Şi locuitorii din Trifăneşti sunt bucuroşi că au un drum nou.

"Eu vă spun că este foarte bun, 13.18 e foarte bun.''

"În aceste patru localităţi au fost reparate 3,5 km ce se valorifică la patru milioane 500 de mii de lei. Sperăm că până la sfârşitul lunii septembrie, jumătate de octombrie să terminăm cu toate 64 de localităţi", a spus Andrei Iazinschi, responsabil tehnic, Administraţia de Stat a Drumurilor.

În total, în cadrul Programului național "Drumuri bune pentru Moldova" lansat de Guvern, vor fi reabilitate peste 1200 de kilometri de drumuri locale, în 1241 de localități din țară. Suma totală a investițiilor este de 1,6 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu