Programul "Drumuri Bune 2" va continua, dar cu mai puțini bani. Guvernul a decis să reducă finanțarea

Embed:

Programul guvernamental "Drumuri Bune 2" lansat de Guvernul Filip, prin care era prevăzută reabilitarea a peste 2600 de kilometri de drum, va continua. Doar că Guvernul condus de Maia Sandu a decis să reducă finanțarea proiectului la o treime. Astfel, în loc de 1,7 miliarde de lei pentru lucrări, Ministerul Economiei a decis să aloce doar 650 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de către conducerea Administrației de Stat a Drumurilor.

"Tranșa de 650 de milioane a fost redistribuită, recalculată în așa fel încât să fie distribuția pe cap de locuitor. Se vor acoperi acele localități unde nu au beneficiat suficient sau echitabil în conformitate cu numărul populației."

Directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, nu a spus însă când vor începe lucrările, în câte localități și câți kilometri de drum vor fi reabilitați.

Programul "Drumuri Bune pentru Moldova" a fost lansat anul trecut de Guvernul condus de Pavel Filip la inițiativa fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. În 2018, au fost reabilitați 1600 de kilometri, iar investițiile au depășit 1,6 miliarde de lei.

Lasă un comentariu