Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții din Malta a adus în buget peste 617 de milioane de euro

Embed:

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții a adus peste 617 de milioane de euro în bugetul Maltei în doar doi ani. Anunțul a fost făcut de Fondul Social pentru Dezvoltare Națională, care a primit circa 70 la sută din această sumă, adică peste 430 de milioane de euro, de la deschiderea sa, în iulie 2016, până în luna august a anului curent. 

Din ei, 56 de milioane de euro vor fi alocați pentru acte de caritate, în timp ce restul au fost depuși în Banca Centrală a Maltei sau investiți. Fondul Social pentru Dezvoltare Națională al țării insulare ocupă astfel poziția 43 în topul celor mai mari fonduri financiare suverane din lume. Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții a fost implementat în Malta în 2014. Doritorii de a avea pașaport maltez trebuie să contribuie la bugetul statului cu 650 de mii de euro plus alte investiții.  Guvernul vrea să implementeze un atfel de program și în Moldova.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, un cetățean străin va putea obține pașaportul țării noastre dacă va investi minimum 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puțin 250 de mii de euro într-un domeniu de dezvoltare strategică. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu