Programul de activitate al Guvernului a fost făcut public (DOC)

Embed:

Asigurarea securităţii interne şi externe, stabilizarea sectorului bancar, dar şi combaterea fraudelor financiare. Sunt priorităţile viitorului Executiv pentru început de mandat incluse în Programul de guvernare pentru 2015-2018. 

Programul noului Guvern, care urmează să fie prezentat joi în Parlament, cuprinde 42 de pagini şi este împărţit în 17 capitole.

Primul se referă la combaterea corupţiei. Viitorul Executiv îşi propune să invite o misiune a Uniunii Europene pentru a oferi sprijin în examinarea cazurilor de corupţie. Autorităţile intenţionează să combată fraudele financiare şi să înăsprească sancţiunile pentru gestionarea inadecvată a instituţiilor bancare.

De asemenea, programul prevede şi revizuirea legislaţiei în ceea ce priveşte imunitatea demnitarilor. Pe plan extern, obiectivul principal rămâne integrarea europeană, iar viitorul Guvern îşi propune ca, în acest mandat, Moldova să obţină statutul de ţară-candidat la aderare.

Un alt obiectiv noului Cabinet de miniştri este asigurarea securităţii interne şi externe. În ceea ce priveşte reintegrarea ţării, autorităţile pledează pentru menţinerea negocierilor în formatul "5+2", dar şi retragerea armamentului şi trupelor ruseşti de pe teritoriul Moldovei.

Pe termen mediu, prioritare rămân creşterea economică, combaterea sărăciei şi crearea noilor locuri de muncă bine plătite.

Viitorul Guvern vrea să adopte un nou Cod al Muncii, să să reducă barierele la export.

Documentul prevede şi continuarea reformei justiţiei, inclusiv modificarea procedurii de numire a procurorului general.

Mai jos puteţi vedea documentul integral:

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu