Programul Cetăţenie prin Investiţii a fost lansat la nivel internațional la Dubai

Embed:

Cel mai inteligent robot umanoid din lume, Sophia, a lansat la nivel internațional, împreună cu ministrul moldovean al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție.

Evenimentul a avut loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, și a fost moderat de Sophia, care de mai bine de un an are pașaport saudit și este primul robot cu cetățenie.

"Sunt Sofia şi sunt entuziasmată să fiu primul robot invitat la Conferinţa Globală a Reședinței și Cetățeniei", a spus robotul Sophia.

Robotul Sophia a fost activat acum trei ani și a fost programat ca să învețe și să lucreze cu oamenii. Între timp, a devenit vedetă. A participat la mai multe emisiuni televizate, a dat interviuri și chiar a cântat într-un concert.

În septembrie anul trecut, Sophia a fost invitată la o reuniune a unui comitet al Adunării Generale a Națiunilor Unite. De această dată, în Dubai, a moderat conferința Globală a Reședinței și Cetățeniei.

"Prima întrebare este pentru excelenţa sa Chiril Gaburici. Felicitări pentru programul de acordare a cetăţeniei prin investiţii! Trebuie să fiţi încântat! Vrem să ştim prin ce este unic acest program faţă de alte programe similare", a spus robotul.

"Din punct de vedere economic, avem acces la anumite pieţe. În cifre este vorba de aproximativ un miliard de potenţiali clienţi. Acest lucru se datorează acordurilor de liber schimb pe care le-am încheiat cu ţările CSI, cu ţările UE, cu Turcia, iar acum suntem în proces de negociere cu China", a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a mai spus că un asemenea program va face ca economia Moldovei să fie cât mai atractivă pentru investitorii străini. Mai mult, nu vor câștiga doar cetățenii străini, dar și moldovenii.

"Aceste fonduri investite în infrastructură vor crea o viaţă mai bună pentru cetăţenii moldoveni. Şi nu în ultimul rând, Republica Moldova este o ţară unică, autentică şi frumoasă, cu oameni buni, iar cei care ne vizitează țara o dată, vor veni din nou", a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu