Programele facultăţilor de drept din Moldova vor fi evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior

Embed:

Programele facultăţilor de drept din Republica Moldova vor fi evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Astfel, până în toamnă vom şti care facultăţi de drept au fost avizate pozitiv de experţi şi vor fi acreditate pentru următorii cinci ani. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Maia Sandu, la Fabrika.

Potrivit acordului cu partea română, instituţia de acreditare din România va inspecta şi alte facultăţi, până când în Moldova va fi creată o agenţie naţională de evaluare a calităţii în învăţământ.  "Aavem 19 instituţii care oferă programe la drept şi în toamnă o să ştim care este calitatea acestora. Vom încerca să extindem această practică şi pentru alte programe", a declarat Sandu.

În acelaşi timp, ministrul român delegat pentru Învăţământ superior şi Cercetare, Mihnea Cosmin Costoiu, prezent la Fabrika, a menţionat că acreditarea va fi singura certificare în baza căreia facultăţile vor beneficia de finanţare din bugetul de stat. "Universităţile au datoria publică de a-şi asuma răspunderea calităţii pe care o fac în faţa oamenilor. Sunt bani publici, sunt bani din taxele cetăţenilor acestui stat care se duc către universităţi. Familiile care plătesc taxe au dreptul să ştie unde se duc banii şi pe ce programe", a menţionat Costoiu.

Potrivit ministrului român Mihnea Cosmin Costoiu, în urma evaluarii calităţii, anul trecut, din universităţile din România au fost eliminate 183 de specializări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu