Programa şcolară ar putea fi modificată DETALII

Embed:

Programa şcolară ar putea fi modificată în perioada 2014-2016. Un grup de experţi internaţionali va analiza, în cadrul unui proiect, conţinutul materiilor predate în şcolile din ţară şi va elabora un program pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Aceste aspecte au fost abordate în unei conferinţe de presă organizată de Ministerul Educaţiei.

"Abordăm problema conţinuturilor curricumului şi a modalităţii, utilităţii materiilor şcolare. Perfecţionarea competenţelor profesionale ale cadrelor didactice şi ale managerilor şcolari, dar şi asigurarea unui sistem de recompensare şi remunerare adecvat pentru profesori", a menţionat ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Responsabilii au anunţat că vor merge în teritoriu pentru a discuta cu elevii şi profesorii despre calitatea studiilor. De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu exclud posibilitatea introducerii unor discipline opţionale noi. La fel, mai multe şcoli din ţară vor primi calculatoare noi. Acţiunile fac parte dintr-un proiect finanţat de o organizaţie non-guvernamentală din Moldova cu peste 1.300.000 de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu