Program special din partea Bibliotecii Naţionale! Amatorii de lectură au putut admira o colecţie unică de cărţi vechi

Embed:

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a pregătit astăzi un program mai special vizitatorilor săi. Amatorii de lectură s-au delectat cu muzică de calitate, şi au putut admira o colecţie unică de cărţi vechi.

Printre acestea se numără şi o carte veche, de aproape două secole semnată de profesorul lui Mihai Eminescu, Aron Pumnu. Expoziţia face parte din cadrul evenimentului cultural "Nocturna Bibliotecilor", scopul căruia este promovarea lecturii. 

Evenimentul a început cu un flash mob organizat de către mai multe bibliotecare.

"Am ieşit cu o carte pentru a promova lectura"

"Lectura este totul"

Administraţia Bibliotecii Naţionale le-a pregătit vizitatorilor şi alte surprize. În hol a fost expusă o colecţie unică de cărţi rare şi foarte vechi, cu autografele mai multor personalităţi celebre.

Una dintre cele mai vechi cărţi din colecţia Bibliotecii Naţionale datează din anul 1849 şi a fost semnată de profesorul lui Mihai Eminescu, Aron Pumnu. Nu este exclus faptul că această carte a fost răsfoită şi de marele poet român.

"Cea mai veche carte expusă aici este cartea lui Dimitrie Cantemir, "Descrierea Moldovei", editată în anul 1771".

Publicul a putut admira şi o expoziţie unică de hărţi. Una dintre ele a fost desenată cu aproape două secole în urmă, şi, potrivit legendelor, reprezintă locul unde a fost îngropată o comoară.

"La sfârşitul secolului trecut, prin anii 1960-70, în diferite teritorii, în Transilvania, acest aur a fost identificat".

La eveniment au participat zeci de oameni care au rămas impresionaţi.

"Azi am venit cu copiii aici, anume pentru a le cultiva dragostea această de carte".

Aşa gen de activitate este binevenit, în special pentru tineri, care prin intermediul cărţilor, aduc un beneficiu, atât sie cât şi societăţii.

Pe lângă lectura propriu-zisă, vizitatorii au făcut o excursie printre rafturile cu cărţi, şi s-au delecat cu muzică clasică. Nocturna Bibliotecilor se află la a doua ediţie şi este organizată de către Asociațiile de Bibliotecari din România și Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu