Prognozele experţilor imobiliari privind preţurile apartamentelor pentru următoarele luni şi ce le recomandă oamenilor

Embed:

Prețurile apartamentelor noi din Capitală rămân neschimbate de jumătate de an. Un metru pătrat costă, în medie, 530 de euro, iar experții imobiliari prognozează că această tendință se va menține și în următoarele luni. În aceste condiţii, ei le recomandă oamenilor care vor să-şi cumpere o locuinţă să nu ezite prea mult.

Experții spun că cele mai avantajoase prețuri pentru apartamentele cu două camere sunt la periferia Capitalei. Astfel, pe strada Otovasca din sectorul Ciocana un metru pătrat costă 461 de euro, iar în zona aeroportului - aproape 490. Locuințele situate pe strada Bariera Sculeni și în cartierul Poșta Veche, sectorul Râșcani, costă între 525 şi 540 de euro pentru un metru pătrat.

"Preţul mediu a apartamentelor în municipiul Chişinău la momentul de faţă este în jurul de 520-530 euro pentru un metru pătrat. Mai ieftine sunt apartamentele tradiţional situate în partea de jos a sectorului Ciocana", a declarat Ion hanganu, specialist imobiliar.

Cele mai scumpe apartamente sunt în sectorul în Centru, unde un metru pătrat costă peste 640 de euro. La Telecentru, prețul este de 623 de euro, la Botanica și Râșcani, unde un metru costă în jur de 600 de euro. 

"Este totuşi o oferta mai mare decât o cerere, dar la momentul de faţă totuşi dorind să procurăm un imobil la un preţ bun este posibil şi în cazul ofertei mari, avem posibilitatea de a alege o ofertă bună", a precizat Alexandru Priscepa, director companie imobiliară.

Cu toate acestea, locuitorii Capitalei cred că preţurile apartamentelor sunt prea mari:

"Ca să se vândă mai repede apartamentele, ar fi de dorit ca să fie cu un preţ puţin mai mic".

"Părerea mea este că, este creată această cifră artificial pentru a menţine pe cei care sunt pentru construcţii noi".

"Din partea noastră, ar trebui să mai scadă, dar eu cred că preţul este unul destul de convenabil".

Între timp, ofertele băncilor privind creditele imobiliare devin tot mai atractive. Cea mai mică dobândă, de șapte la sută, o găsim la Moldova Agroindbank, valabilă până în data de 15 iunie. 8,5 la sută percepe Banca Comercială Română, iar Victoriabank solicită o dobândă 9,5 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu