Prognoze sumbre: Când vor reuşi pompierii să stingă incendiu din California

Incendiul de vegetaţie din Mendocino, cel mai mare din istoria statului american California, nu va putea fi stins decât la începutul lunii septembrie, preconizează reprezentanţii Departamentului de Pompieri din California, relatează Reuters, potrivit Mediafax.ro.

Operaţiunea pompierilor este îngreunată de vremea caniculară, vegetaţia uscată şi vântul puternic de pe teritoriul statului din vestul Statelor Unite.

Reprezentanţii pompierilor au anunţat săptămâna trecută că speră să stingă incendiul până la mijlocul lunii august, dar au prelungit marţi termenul pentru începutul lunii septembrie.

Autorităţile din California se confruntă cu opt incendii de vegetaţie, cel mai important fiind cel din zona Mendocino.

Incendiul din Pădurea Mendocino s-a format din două incendii de vegetaţie distincte, care au fuzionat şi au cuprins peste 1.100 de kilometri pătraţi în nordul Californiei. Acesta afectează zone aflate la aproximativ 90 de kilometri nord de San Francisco.

Incendiul a ars cel puţin 75 de case şi a provocat evacuarea a zeci de mii de persoane, fiind declarat de preşedintele american Donald Trump drept "un dezastru major".

Peste 14.000 de pompieri sunt implicaţi în operaţiunile de stingere a incendiilor de pe teritoriul statului California.

Incendiul din oraşul Carr, care a izbucnit în data de 23 iulie şi a distrus peste 670 de kilometri pătraţi la aproximativ 240 de kilometri nord de Sacramento, este stins în proporţie de 47%. În urma acestui incendiu şi-au pierdut viaţa cel puţin şapte persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu