PROGNOZE OPTIMISTE DE LA FMI: Moldova va înregistra o creştere economică de 3,7 la sută

Embed:

Fondul Monetar Internaţional reconfirmă prognoza ritmului de creştere a economiei ţării noastre. În 2019, Moldova va înregistra o creştere a PIB-ului de 3,7 la sută, potrivit reprezentanţilor FMI, care au efectuat o vizită de cinci zile în Moldova.

Delegaţia FMI s-a întâlnit cu ministrul finanţelor şi cel al economiei pentru a documenta şi acţiunile autorităţilor de la Chişinău în sectorul bancar şi în politica bugetar fiscală.

"În mare parte, ne-am focusat pe discuţiile indicatorilor şi prognozelor macroeconomici pentru anul 2019, dar şi pentru anii viitori. Mă bucur să vă zic că avem aceeaşi viziune şi vedem aceeaşi creştere pentru Republica Moldova. Vom continua discuţiile cu ei, ei sunt deschişi pentru continuarea contractului sau a discuţiilor de mai departe", a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Reprezentanţii FMI au anunţat că despre următoarea tranşă de împrumut pentru ţara noastră, se va putea discuta doar după ce va fi format noul Guvern. Între timp, experţii au venit cu o serie de sugestii, pentru ca dezvoltarea economică a ţării noastre să continue.

Guvernul are un program în derulare cu FMI, iar ultima tranşă de împrumut, de aproape 34 de milioane de dolari, a fost transferată în iulie 2018. Banii au fost acordaţi pentru reforme în economie şi financiare ale statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu