Prognoze optimiste ale Băncii Mondiale: Economia Moldovei îşi va reveni semnificativ

Embed:

Economia Moldovei va înregistra, în acest an, o creştere de 0,5 la sută, iar în 2017 îşi va reveni semnificativ. Prognozele optimiste au fost prezentate de Banca Mondială.  

Reprezentanţii Băncii Mondiale prognozează că în 2017 Produsul Intern Brut va înregistra o creştere de patru la sută. Experţii estimează același avans economic și pentru anul 2018.  

Creşterea se datorează, în mare parte, evoluţiilor din agricultură, precum şi creşterii volumului producţiei industriale şi a exporturilor. Pentru ţările din regiune, prognozele, la fel, sunt pozitive.

România va avea, în 2016, o creștere economică de 3,9procente, iar în 2017 - de peste patru la sută. Prognozele specialiştilor de la Banca Mondială sunt îmbucurătoare și pentru Ucraina.

Pentru acest an, ei prevăd o creștere de unu la sută pentru ţara vecină și de două la sută - în 2017. În Federaţia Rusă, PIB-ul va crește, anul viitor, cu 1,3 procente. Şi asta în ciuda prognozelor pesimiste ale Fondului Monetar Internaţional.

La nivel internaţional, avansul economic va fi mai mic în comparaţie cu anii precedenţi. În acest an, PIB-ul global va fi de trei la sută, cu 0,6 puncte procentuale mai mult decât în 2015

Pe aceeaşi temă