Prognoze "optimiste" de la Ministrul economiei Vadim Brînzan: Vom trăi mai bine peste vreo 15 ani

Embed:

"Sunt sigur că în 10-15 ani, prin implementarea unui proces de muncă echitabil, prin asumarea responsabilității sociale de către toți cetățenii și cu ajutorul partenerilor externi, țara noastră va reuși să atingă un nivel înalt de dezvoltare". Această declaraţie îi aparţine Ministrului economiei din Guvernul Sandu, Vadim Brînzan şi a fost făcută la o întrevedere cu adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman.

Oficialii au făcut o retrospectivă a relațiilor comercial-economice dintre țara noastră și SUA și a proiectelor de asistență externă, acordate de USAID pentru Ameliorarea Competitivității, Reforma Climatului Investițional, Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, Reabilitarea drumurilor locale și Interconectarea Sistemelor Electroenergetice ale Republicii Moldova și României.

Vadim Brînzan și-a exprimat gratitudinea pentru asistența financiară valoroasă acordată din partea SUA Republicii Moldova prin diverse proiecte bilaterale de colaborare. La rândul său, Brock Bierman a precizat că Republica Moldova va beneficia și în continuare de sprijinul USAID. 

Menționăm că, Guvernul Statelor Unite ale Americii, acționând prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), va acvorda Republicii Moldova 29 de milioane de dolari. Două scrisori de implementare în acest sens au fost semnate ieri de către premierul Maia Sandu și Brock Bierman Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia.

În prezent, USAID este cel mai mare partener de dezvoltare din SUA în țara noastră. 

Lasă un comentariu