Prognoze: Numărul țigărilor clasice vândute va scădea la 550 miliarde unități până în 2025

Philip Morris Internațional, unul din cei trei mari producători de tutun la nivel global, estimează că numărul țigărilor clasice vândute va scădea la 550 miliarde unități până în 2025, de la 800 miliarde în 2017, însă va crește numărul dispozitivelor IQOS utilizate de la 30 miliarde anul trecut, la 250 miliarde în 2025, scrie hotnews.ro.

"În 2014, de exemplu, compania a raportat 890 miliarde țigarete și 881 miliarde in 2015. Acest număr a scăzut la 845 miliarde unități în 2016 și la 800 miliarde în 2017. Estimăm că până în 2025, numărul țigaretelor clasice vândute de Philip Morris va coborî la 550 miliarde unități", a declarat joi Julia Shpeter, director market campaign activation la Philip Morris, în cadrul unei întâlniri cu presa la Neuchâtel, Elveția.

Grupul a investit până în prezent peste 3 miliarde dolari în cercetare-dezvoltare și are un portofoliu de 2.350 de patente aprobate.

"Vrem să creăm alternative mai bune pentru fumători, produse care au potențialul de a reduce riscurile asociate fumatului. Pentru a putea face acest lucru, în spatele Iqos stă un program riguros de cercetare, început acum peste zece ani. Pornind de la designul produsului, la compoziția aerosolului produs, trecând prin teste amănunțite de toxicologie și până la studii clinice și post marketing, programul permite generarea de date științifice validate și replicabile.

Am demostrat că IQOS elimină combustia tutunului, specifică țigaretelor convenționale și recunoscută ca fiind responsabilă pentru producerea celor mai mulți compuși dăunători pentru sănătate și încălzind tutunul reușește să reducă valorile compușilor dăunători sau potențial dăunători în aerosolul produs. Studiile sunt încă în desfășurare, dar datele generate și publicate până în acest moment ne dau încredere în potențialul acestui produs", a declarat Julia Shpeter, director market campaign activation la Philip Morris.

Ținta este că la sfârșitul acestui an compania să ajungă la 100 miliarde unități vândute din categoria rezervelor de tutun pentru produse cu potențial de risc redus. În total, compania are 150 milioane clienți.

Până în prezent, 4 milioane au renunțat la fumatul convențional și au început să foloseasă IQOS, spun oficialii Philip Morris. Produsul a fost lansat pentru prima dată în 2014 în Japonia și un an mai târziu în Elveția și România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu