PROGNOZE BUNE PENTRU ȚARA NOASTRĂ. FMI și Moldova au ajuns la un nou acord

Republica Moldova ar putea primi cea de-a doua tranșă din partea Fondului Monetar Internațional de peste 22 de milioane de dolari până la sfârșitul anului. Asta pentru că cei doi parteneri au ajuns la un nou acord, iar potrivit experților internaționali, țara noastră a  înregistrat progrese de la ultima lor vizită în Moldova. 

"Îmi face plăcerea să vă anunţ că Fondul Monetar şi Republica Moldova au ajuns la un acord cu privire la al doilea program. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI şi Consiliul directoriilor executivi şi această şedinţă este programată la sfârşitul lui decembrie. Finalizarea acestei evaluări va oferii peste 20 de milioane de dolari", a spus șeful echipei de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, Ben Kelmanson

Asta se datorează și faptului că economia Moldovei și-a revenit, mai spune șeful echipei de experți a FMI.

"Perspectivele pentru Republica Moldova sunt favorabile în termen mediu prognozăm o creştere economică de circa patru la sută", a spus șeful echipei de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, Ben Kelmanson.

În context, premierul Pavel Filip a menționat că Moldova și-a îndeplinit în mare parte angajamentele asumate față de FMI, iar autoritățile intenționează să continue calea reformelor.

"Suntem încurajaţi să menţinem dinamica reformelor pentru a accelera creşterea economică şi a reduce sărăcia. Există desigur şi unele întrebări, probleme asupra cărora ne vom concentra eforturile şi acţiunile cum ar fi guvernanţa băncilor, depozitarul central unic a valorilor mobiliare, recuperarea activelor în urma fraudei bancare", a spus premierul Pavel Filip.

Misiunea de experţi FMI s-a aflat în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie. În noiembrie 2016, Fondul Monetar a aprobat, cu vot unanim, programul de finanţare pentru Republica Moldova.

Prin acest acord țara noastră urmează să primească în jur de 182 de milioane de dolari, dintre care 59 milioane deja au fost debursate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu