Prognoza meteo pentru 8 mai

La noapte cerul se anunţă mai mult noros, iar pe arii extinse vor cădea ploi însoţite izolat şi de descărcări electrice  la Briceni, Edineţ, Orhei, dar şi la Comrat. Minimele nopţii se vor situa între 8 grade la Briceni şi Soroca, şi 13 grade la Cahul, Comrat dar şi la Leova.

La Tiraspol se vor înregistra 12 grade, la Orhei şi Dubăsari vor fi 10 şi respectiv 11 grade iar la Bălţi sunt aşteptate la noapte 9 grade Celsius.

Week-end-ul se anunţă unul nu prea frumos din punct de vedere meteorologic. Mâine ploile continuă, dar pe arii mai restrânse. Vântul va sufla moderat dinspre sud, dar peste zi va prinde putere, aşa că, vom avea nevoie nu doar de umbrele, ci şi de un pulover în plus.

Cu toate acestea, temperaturile se anunţă destul de ridicate. Maximele vor fi cuprinse între 20 de grade în nord, la Briceni şi Soroca, şi 25 de grade în sud, la Cahul, Comrat şi Leova. În rest, sunt prognozate 24 de grade la Tiraspol, 23 la Dubăsari, 22 de grade la Orhei şi 21 la Bălţi.

În capitală cerul se anunţă variabil, nu va ploua,  iar termometrele vor indica 12 grade la noapte şi 24 de grade la amiază.

Şi în România pe alocuri sunt aşteptate ploi. În vest, la Timişoara acestea vor fi însoţite şi de descărcări electrice. Tot aici sunt aşteptate 24 de grade. Aceleaşi valori termice se vor înregistra şi în sud-vest la Craiova, dar şi în est, la Galaţi şi Iaşi.

Pe litoral vor fi 22 de grade, de altfel ca şi la Braşov, iar la Cluj-Napoca se vor înregistra 23 de grade. La Bucureşti cerul va fi variabil, iar termometrele vor indica în jur de 26 de grade.

În Europa plouă pe aproape întregul continent. Şanse de a vedea soarele vor fi doar în nordul extrem şi în est.

Cel mai cald va fi la Moscova, unde se vor înregistra 25 de grade. La Kiev sunt aşteptate 24 grade, iar la Istanbul vor fi 23 de grade. În topul celor mai calde capitale urmează Madrid-ul unde sunt prognozate 20 de grade.

O maximă de 18 grade este aşteptată la Roma, unde va ploua cu descărcări electrice. În interiorul continentului va fi cu un grad mai rece. 17 grade vor fi la Praga.

Şi în vest plouă, iar termometrele vor indica 16 grade la Paris şi doar 11 la Londra, unde este cel mai frig. Până şi la Oslo e mai cald. 14 grade vor fi aici la amiază.

loading...

Lasă un comentariu