Prognoza meteo pentru 8 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova minimele termice se menţin încă scăzute pentru această perioadă a anului. Acestea vor fi cuprinse între 9 şi 14 grade Celsius. În partea de nord a ţării vor fi 9 grade la Briceni şi Soroca, 10 la Bălţi şi 11 la Edineţ.

Spre centrul Moldovei mercurul din termometre urcă uşor la 12, cel mut 13 grade Celsius. Oraşele sudice vor avea la noapte 14 grade Celsius.

Mâine cerul va fi mai mult senin, nu sunt anunţate ploi, iar maximele sunt în creştere şi se rotesc în jurul valorii de 30 de grade. În capitala nordică termometrele vor indica 27 de grade, iar la Briceni vor fi 26 de grade Celsius.

În partea centrală a ţării termometrele vor indica 27 de grade la Orhei, 28 la Dubăsari şi cu un grad mai mult la Tiraspol. În oraşele sudice mercurul urcă la 30 de grade Celsius.

În următoarele zile vremea caldă continuă. Maximele sunt generoase şi începând de miercuri vor depăşi 30 de grade Celsius. Cerul va fi şi el mai mult senin, chiar dacă la mijlocul săptămânii câţiva nori vor pune stăpânire pe cer. În week-end vom avea chiar 34 de grade Celsius şi mult soare.

Vreme frumoasă şi caldă mâine şi în ţara vecină. În România, mâine, maximele vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar seara la munte sunt posibile averse şi descărcări electrice.

Mâine, pe litoral, va fi mai rece decât în alte regiuni, doar 26 de grade sunt aşteptate. Puţin mai cald la munte şi în vest la Cluj-Napoca, 29 de grade. În restul teritoriului maximele depăşesc 30 de grade. La Bucureşti vor fi chiar 32 de grade în condiţiile unui cer senin.

În Europa însă este mult mai rece. Plouă aproape peste tot, cerul este mai mult noros, iar temperaturile sunt în scădere. La Moscova mâine va ploua şi vor fi 22 de grade, iar la Kiev e soare şi mult mai cald, 28 de grade Celsius.

În vestul continentului – vreme mohorâtă. 21, cel mult 22 de grade la Paris şi Londra. Vreme rece şi în nord. La Oslo vor fi doar 18 grade, în timp ce în capitalele sudice şi cele din centrul Europei, chiar dacă plouă, vor fi 26-28 de grade Celsius.

În partea europeană a Rusiei plouă şi nu e prea cald. Doar 6 grade vor fi la Murmansk, 14 la Sankt Petersburg şi 22 în capitală, la Moscova. Cel mai cald este în sud. 27, 28 de grade.

În partea asiatică aceeaşi vreme instabilă. La Ecaterinburg sunt aşteptate 21 de grade, la Iakutsk doar 17, iar la Habarovsk va fi cald şi 31 de grade.

loading...

Lasă un comentariu