Prognoza meteo pentru 7 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea se anunţă a fi frumoasă. Cerul va fi variabil şi nu va ploua. Minimele termice sunt în creştere, iar vântul va sufla moderat. Cele mai mici temperaturi sunt aşteptate în centrul Moldovei. Asfel, 9 grade vor fi la Dubăsari şi 10 la Orhei şi Râbniţa. 11, cel mult 12 grade vor atât în parte de nord, cât şi în partea de sud a ţării. Cel mai cald, la noapte, va fi în nordul extrem al Moldovei, unde se vor înregistra chiar 13 grade la Briceni.

Spre dimineaţă încep ploile, chiar dacă mâine maximele se vor menţine ridicate. Precipitaţiile anunţate vor fi însoţite de descărcări electrice şi vânt puternic. Maximele vor fi cuprinse între 20 şi 25 de grade Celisus.

În nordul extrem mâine găsim 20 de grade, cea mai mică temperatură a aerului. 21, 22 de grade vor fi atât la Bălţi şi Soroca, cât şi la Cahul, Comrat şi Leova.

În centrul Moldovei va fi puţin mai cald. 23 de grade se vor înregistra la Orhei şi Ungheni, 24 la Tiraspol şi 25 la Dubăsari.

În următoarele 5 zile vom avea atât soare, cât şi ploi. Mâine o să plouă, vom avea descărcări electrice şi 23 de grade în termometre. Sâmbătă nu mai plouă şi vom avea 25 de grade, iar duminică ploile slabe revin şi sunt aşteptate 26 de grade Celsius.

Începutul săptămânii viitoare vine cu vreme mai frumoasă. Nu mai plouă şi vor fi 23, cel mult 25 de grade Celsius.

În România vremea se menţine instabilă, iar valorile termice vor marca o uşoară scădere. Pe arii relativ extinse vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 20-25 l/mp, mai ales în zona de munte şi în sud-estul ţării. Vremea rece se menţine pe litoral, doar 19 grade sunt aşteptate la Constanţa.

În Moldova termometrele vor indica cel mult 24 de grade, iar în sud, în capitală va ploua slab şi vor fi 23 de grade Celsius. Spre vest cerul se descoperă puţin.

La Timişoara vor la amiază 22 de grade Celsius. La Cluj-napoca cerul va fi noros, va ploua şi maximele nu vor fi deloc generoase. 17 grade sunt aşteptate aici, iar la Sibiu şi Braşov 19 grade însoţite de ploi slabe şi descărcări electrice.

În Europa vremea instabilă se menţine. Plouă în sudul continentului, unde şi maximele scad uşor. La Madrid vor fi 20 de grade, iar la Roma 17.

Şi în centrul Europei avem aceeaşi temperatură a aerului şi ploi de scurtă durată. În vest ploi nu avem, chiar dacă cerul la Paris e noros şi maximele scăzute. În capitala Franţei sunt aşteptate 15 grade, iar la Londra 14 grade însoţite de mult soare.

Şi în nord soarele este prezent pe cer. La Oslo mâine vor fi doar 13 grade Celisus.

În est găsim temperaturi mai plăcute. La Moscova chiar dacă plouă vor fi 22 de grade, iar la Kiev mult soare şi 25 de grade în termometre.

loading...

Lasă un comentariu