Prognoza meteo pentru 5 iunie 2010

Embed:

În această noapte, în Moldova vremea se menţine frumoasă. Nu sunt anunţate ploi, iar minimele termice sunt mai scăzute decât în ultimele zile. Acestea vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius. În nord valorile termice vor atinge 11 grade, iar în centrul ţării vor fi 13 grade Celsius. În oraşele sudice va fi ceva mai cald. În această zonă mercurul va urca până la 15 grade Celsius.

Mâine în Moldova ne vom bucura de de aceeași vreme frumoasă. În vest şi nord se adună câţiva nori din care vor cădea averse cu descărcări electrice. Dar în restul regiunilor, soarele nu e deranjat de prea mulţi nori, iar maximele cresc uşor, atingând valori de la 20 la 25 de grade Celsius. În partea de nord vor fi pâna la 21 de grade, iar în centru - 22 de grade la Ungheni şi Orhei şi cu un grad mai mult la Dubăsari. În sud-est, la Tiraspol, vom avea mâine 24 de grade, iar în sud sunt aşteptate 25 de grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea se anunţă a fi frumoasă. Până la sfârşitul săptămânii nu sunt anunţate ploi şi maximele vor urca cel mult la 24 de grade, iar de la începutul săptămânii viitoare mercurul din termometre va urca uşor la 26 de grade luni, cu un grad mai mult marţi, iar miercuri vor fi chiar 30 de grade Celsius.

În România mâine cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului în zona montană. La Braşov sunt aşteptate 21 de grade. Aceeaşi temperatură scăzută o găsim la Cluj-Napoca. În rest maximele sunt ceva mai generoase. 24 de grade la Oradea şi Timişoara, cel mult 25 de grade în estul României şi 27 de grade la Bucureşti.

În Europa vremea continuă să se încălzească. Ploile se păstrează doar în estul continentului, unde şi maximele sunt mai puţin generoase. Cel mult 23 de grade vor fi în această zonă. În centrul şi nordul continentului e cald şi soarele îşi face simţită prezenţa. La Praga vor fi 23 de grade Celsius, iar la Oslo 21 de grade Celsius. În vestul Europei sunt posibile ploi slabe, chiar dacă maximele vor fi ridicate. 26 de grade la Londra şi 29 se vor înregistra la Paris. Capitalele sudice vor avea parte de mult soare. 33 de grade vor fi la Madrid, 25 - la Roma şi cu un grad mai mult la Istanbul.

În partea europeană a Rusiei maximele diferă mult de la un oraş la altul. În capitală şi Sankt Petersburg va fi ceva mai rece decât astăzi, 18 şi respectiv 14 grade Celsius. În nord, la Murmansk sunt aşteptate doar 7 grade, iar în sud va fi foarte cald, 31 de grade.

În partea asiatică a Rusiei, vremea este frumoasă. 31 de grade vor fi la Ekaterinburg, cu un gran mai puţin la Irkutsk şi doar 19 grade la Iakutsk şi Vladivostok.

loading...

Lasă un comentariu