Prognoza meteo pentru 4 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova încetează ploile, iar cerul se descoperă puţin. Minimele termice sunt mult mai scăzute în zilele trecute şi pornesc de la 10 grade în nord şi ating 15 grade Celsius în sudul ţării. În capitală, la noapte vor fi 13 grade, la Cahul 15, iar la Bălţi 12 grade Celsius. Spre dimineaţă meteorologii anunţă că local, s-ar putea forma ceaţă.

La 4 iunie în Moldova chiar dacă temperaturile se păstrează aceleaşi, nu va mai ploua, iar cerul va fi mai mult senin. Maximele termice vor fi cuprinse între 22 şi 27 de grade Celsius. În sudul Moldovei va fi cel mai cald: La Tiraspol, în stânga Nistrului vor fi 26 de grade, iar la Cahul, Leova şi Comrat 27 de grade Celsius. În centrul ţării termometrele vor indica 25 de grade la Ungheni şi Orhei şi 26 de grade la Dubăsari. În nord temperatura aerului va fi de 22, cel mult 24 de grade. Locuitorii capitalei se vor bucura mâine de soare şi vreme caldă. Mercurul va urca până la 25 de grade.

În următoarele zile vremea se încălzeşte. Meteorologii nu mai anunţă ploi, iar cerul va fi mai mult senin. Maximele însă nu vor depăşi 25 de grade Celsius. La începutul săptămânii viitoare s-ar putea să fie şi mai cald. Pentru marţi sunt anunţate 26 de grade.

În ţara vecină, România, în vestul, centrul şi nordul ţării cerul va fi temporar noros şi local vor fi averse şi trecător descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Cele mai mici valori termice le găsim la munte şi în vest. La Braşov sunt aşteptate la prânz doar 21 de grade, iar la Cluj-Napoca va fi şi mai rece, 19 grade celsius. La Sibiu vor fi 21 de grade, iar la Timişoara cu un grad mai mult. În est şi sud, însă, vremea va fi caldă. La Bucureşti şi Galaţi vor fi 28 de grade Celsius.

În Europa vremea continuă să se încălzească. Ploile se păstrează doar în estul continentului, unde vor fi 23 cel mult 25 de grade Celsius. În rest, vremea este frumoasă şi temperaturile în creştere. În Praga şi Oslo au încetat ploile şi vor fi mâine la prânz 20 de grade. În vest, însă, este mai cald. Soarele aici este prezent pe cer întreaga zi. La Paris şi Londra sunt aşteptate 27, 28 de grade. Maximele din capitalele sudice diferă mult de la una la alta. La Madrid vor fi 31 de grade, la Roma 24, iar la Istanbul 28 de grade Celsius.

În partea europeană a Rusiei, plouă şi vremea este mohorâtă. În capitală şi la Sankt-Petersburg vor fi 27 şi respectiv 19 grade. În nord, la Murmansk suunt aşteptate doar 10 grade, iar în sudul regiunii maximele vor depăşi 30 de grade Celsius. În partea asiatică a Rusiei maximele vor fi generoase. 24 de grade vor fi mâine atât la Ekaterinburg, cât şi la Irkutsk, şi doar 19 la Vladivostok.

loading...

Lasă un comentariu