Prognoza meteo pentru 31 mai 2010

La noapte cerul se anunţă variabil iar izolat sunt posibile ploi de scurtă durată dar însoţite de descărcări electrice. Minimele vor fi cuprinse între 12 şi 14 grade în nord, la Briceni şi respectiv la Bălţi. În centrul Moldovei termometrele vor indica la noapte 15 grade la Orhei şi 16 la Dubăsari. În sud minimele nopţii vor atinge valori de 17 grade Celsius.

La 31 mai cerul se menţine variabil iar ploile se vor extinde pe întreg teritoriul ţării şi vor fi însoţite de descărcări electrice iar local chiar de grindină. Vântul va sufla de la slab la moderat dinspre sud-est dar va avea intensificări. Maximele vor fi cuprinse între 21 şi 26 de grade. În nord termometrele vor indica 21 de grade la Briceni şi Soroca şi cu un grad mai mult la Bălţi. La Orhei şi Dubăsari vor fi 23 şi respectiv 24 de grade. În stânga Nistrului sunt prognozate la miază în jur de 25 de grade iar în sud termometrele vor indica 26 de grade la Leova, Comrat şi Cahul.

În capitală vom avea parte de cer variabil iar termometrele vor indica 16 grade la noapte şi 24 de grade mâine la amiază.

În România, începând de luni şi până marţi, vestul şi centrul ţării se vor afla sub avertizare cod galben de ploi cu caracter torenţial şi însoţite de descărcări electrice şi căderi de grindină. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 26 de grade. Mai răcoare va fi în vest şi la munte, 20 de grade la Timişoara şi câte 21 la Oradea şi Braşov. La Cluj şi la Sibiu va fi cu un grad mai cald. Valori termice mai darnice sunt aşteptate la Craiova, 24 de grade, dar şi la Iaşi. La Galaţi, Constanţa şi în capitală, la Bucureşti, termometrele vor indica 23 de grade Celsius.

În Europa cerul se menţine mai mult noros. Doar în nord, la Oslo soarele va străluci din plin şi va contrubui la urcuşul mercurului din termometre până la 20 de grade. Cu mult mai răcoare e în interiorul continentului, doar 14 grade la Praga şi 15 la Budapesta. În vest termometrele vor indica 19 grade la Paris şi chiar 23 la Londra. Temepraturi de vară sunt aşteptate în Peninsula Iberică, 29 de grade la Lisabona şi 32 la Madrid. Şi la Istanbul sunt prognozate 29 de grade în condiţiile unui cer variabil, în timp ce la Moscova şi Kiev continuă ploile, iar tewrmometrele vor indica la amiază 22 şi respectiv 21 de grade.

loading...

Lasă un comentariu