Prognoza meteo pentru 30 mai 2010

La noapte în Moldova cerul se anunţă variabil şi este posibil ca pe alocuri să cadă şi câţiva stropi de ploaie. Minimele vor varia între 11 şi 13 grade în nord.

În centrul ţării vor fi în jur de 15 grade, iar în sudul ţării se vor înregistra pâna la 16 grade Celsius.

Mâine vremea se anunţă instabilă. În orele după-amiezii şi seara pe spaţii extinse vor cădea ploi însoţite de descărcări electrice, local sunt posibile averse puternice cu grindină. Vântul va sufla slab, dar va avea intensificări. Maximele vor fi cuprinse între 23 şi 28 de grade.

În nord se vor înregistra 23 de grade la Briceni şi Soroca, în timp ce la Bălţi, termometrele vor indica 24 de grade. Cu un grad mai cald va fi în centrul Moldovei, iar la sud termoemetrele vor indica chiar 28 de grade la Comrat şi Cahul.

În capitală vom avea parte de aceeaşi vreme instabilă cu 15 grade la noapte şi 26 de grade mâine la amiază.

În România vremea se menţine instabilă. Cerul va prezenta înnorări şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în ce mai mare parte a ţării, mai ales după-amiază. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade. Mai răcoare va fi în vest şi la munte, 19 grade la Timişoara, 22 la Cluj şi la Braşov şi 23 grade vor fi la Oradea.

În jumătatea de est a ţării vor fi 24 de grade la Constanţa, 25-la Iaşi, cu un grad mai mult la Galaţi, iar în capitală, la Bucureşti sunt prognozate 24 de grade însoţite de ploi cu descărcări electrice.

În Europa vremea se încălzeşte puţin. Cel mai cald va fi în Peninsula Iberică, 26 de grade la Lisabona şi chiar 30 de grade vor fi la Madrid. În vest, cerul se anunţă mai mult noros sau chiar acoperit şi se vor înregistra 19 grade la Londra şi 20 la Paris. În interiorul continentului aceleaşi temepraturi, 20 de grade vor fi la Praga. Cu un grad mai mult vor indica termometrele la Roma şi în estul continentului. La Kiev însă vor fi 25 de grade în condiţiile unui cer variabil. Cel mai frig va fi în norul Europei, la Oslo sunt aşteptate 17 grade.

loading...

Lasă un comentariu