Prognoza meteo pentru 3 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova, va ploua slab, vor fi descărcări electrice, local chiar averse puternice. Minimele termice sunt în scădere şi vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius. Cele mai mari valori le găsim în centru, iar cel mai rece va fi în nord. 12 grade vor fi la Bălţi, 15 la Dubăsari şi 13 în capitală şi la Cahul. Spre dimineaţă meteorologii anunţă că s-ar putea forma ceaţă, iar pe spaţii extinse sunt aştepate ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi vânt moderat. Vreme ploioasă vom avea şi în timpul zilei, iar soarele aproape nici nu îl vom vedea.

Pe 3 iunie, maximele pornesc de la 20 de grade la Briceni şi ating 25 de grade în sud. În capitala nordică mercurul va urca uşor la 22 de grade, iar în centrul Moldovei vremea va fi capricioasă. Termometrele vor indica în această zonă 23, cel mult 24 de grade.

În următoarele 5 zile vremea va avea un caracter instabil. Până la sfârşitul săptămânii meteorologii anunţă vreme ploioasă. Mâine e ceva mai rece, 23 de grade, iar vineri şi sâmbătă va fi mai cald, 25 – 26 de grade. De duminică temperaturile iar scad la 23 de grade, iar ploile încetează.

În ţara vecină, România, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi după-amiaza şi seara, dar numai pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice în sud-vestul, sudul ţării şi la munte. Este posibilă şi grindină în unele regiuni. În vest găsim cele mai scăzute valori, 21, cel mult 22 de grade. Temperaturi asemănătoare vor fi atât la munte, cât şi pe litoral. 22 de grade la Braşov şi 23 la Constanţa. Cel mai cald va fi în capitală şi în est. 24, 26 de grade vor fi şi ploi slabe.

În Europa se încălzeşte, iar în est se păstrează ploile. La Kiev vor fi 23 de grade, iar la Moscova şi Istanbul 27 de grade Celsius. Şi în centrul continentului plouă. La Praga sunt aşteptate doar 16 grade Celsius. În rest găsim temperaturi mult mai generoase. La Londra şi Paris mult soare şi 24, 25 de grade, iar în sud, la Madrid, chiar 32 de grade Celsius. Şi în capitala Italiei se încălzeşte. La Roma vor fi 24 de grade, iar în nord la Oslo cu 2 grade mai puţin.

În capitala Federaţiei Ruse şi în Sankt Petresburg sunt posibile ploi slabe, iar maximele urcă uşor la 27 şi respectiv la 22 de grade Celsius. În sudul regiunii, la Samara şi Krasnodar valorile termice depăşesc 30 de grade Celsius în condiţiile unui cer senin. În partea asiatică a Rusiei este ceva mai rece şi plouă în majoritatea oraşelor. La Ekaterinburg vor fi 21 de grade, la Iakutsk 19, iar la Vladivostok cu un grad mai puţin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu