Prognoza meteo pentru 29 mai 2010

În această în Moldova vremea va fi instabilă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis şi pentru această seară o avertizare de ploi de scurtă durată, izolat puternice, descărcări electrice, vijelii şi local cu grindină. Minimele termice însă vor fi ridicate şi vor fi cuprinse între 12 şi 17 grade Celsius. În nordul ţării la noapte vor fi cel mult 13 grade, în centru - 15 grade, iar în sud mercurul urcă considerabil la 17 grade Celsius.

Mâine în Moldova ziua vom avea soare, iar spre seară vin aversele însoţite de descărcări electrice. Local este posibil ca ploile să fie puternice şi cu grindină. Maximele de mâine nu diferă mult de cele de astăzi, chiar dacă mercurul scade cu un grad, cel mult 2. În nord va fi mai răcoare ca în celelalte regiuni. La Briceni şi Soroca sunt aşteptate 23 de grade, iar la Edineţ şi Bălţi cu un grad mai mult. La Orhei şi Ungheni mâine termometrele vor indica 25 de grade, la Călăraşi şi Dubăsari 26, iar la Tiraspol se vor înregistra 27 de grade Celsius. În sudul Moldovei va fi vreme caldă, 28 de grade, chiar dacă va ploua în a doua jumătate a zilei.

În următoarele 5 zile vremea instabilă continuă. Până luni sunt aşteptate averse, descărcări electrice, izolat ploi puternice, însoţite de gringină şi vijelii. Maximele, însă, se păstrează generoase. În următoarele zile mercurul urcă până la 27 de grade Celsius. De marţi ploile încetează şi sunt aşteptate chiar și 28 de grade Celsius.

În România, vremea va fi instabilă. Pe arii extinse vor fi înnorări temporare, averse şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile pornesc de la 24 de grade în Cluj-Napoca şi ating 28 de grade la Craiova.

În vest la Oradea, Sibiu şi Timişoara vor fi 25, cel mult 26 de grade Celsius. În est nu plouă, iar mercurul urcă în termometre până la 27 de grade la Galaţi. Pe litoral, la Constanţa vor fi 25 de grade Celsius. În capitală, la Bucureşti cerul va fi variabil şi va ploua slab. Temperatura aerului va fi de 27 de grade Celsius.

În Europa, mâine vremea instabilă continuă. Cel mai cald va fi în peninsula Iberică şi Italică, acolo unde soarele va fi prezent pe cer, iar termometrele vor indica în capitale cel mult 25 de grade. În vest, la Paris şi Londra, plouă şi maximele sunt ceva mai scăzute,  21 şi respectiv 17 grade Celsius. Şi în centrul Europei cerul este noros, iar temperaturile vor fi asemănătoare. 20 de grade se vor înregistra la Praga.

În nordul continentului însă soarele e fenomenul zilei, chiar dacă vreme este puţin mai rece. 17 grade vor fi mâine la Oslo. În est maximele de mâine sunt ceva mai scăzute. La Kiev şi Moscova vor fi pâna la 22 de grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu