Prognoza meteo pentru 28 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea continuă să fie instabilă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi grindină, pentru această după amiază. Ploile local puternice şi aversele ar putea continua şi în această noapte. Vântul va avea şi el intensificări şi va atinge 65 de kilometri pe oră.

În capitală la noapte vor fi 16 grade Celsius, la Bălţi se vor înregistra  13 grade, iar la Cahul 17 grade Celsius.

Mâine în Moldova vom avea vreme mohorâtă. Ziua, precipitaţiile vor fi de scurtă durată şi însoţite de descărcări electrice, iar local va fi chiar grindină.

În nordul Moldovei sunt aşteptate mâine la amiază 24 de grade la Briceni, Edineţ şi Soroca şi cu un grad mai mult la Bălţi.

În zona centrală a ţării maximele sunt ceva mai generoase. La Orhei şi Ungheni vor fi 26 de grade, iar la Dubăsari 27 de grade Celsius. La Tiraspol vor fi 28 de grade, iar în sudul temperaturile se apropie de 30 de grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea va fi caldă şi ploioasă. Până la sfârşitul săptămânii ploile de scurtă durată însoţite de descărcări electrice vor continua, iar vântul va avea intensificări. Termometrele vor indica mâine 28 de grade, sâmbătă 25, iar duminică 27 de grade Celsius. La începutul săptămânii viitoare vremea caldă continuă şi ploile vor fi doar slabe şi în a doua jumătate a zilei.

În România, în centrul şi nordul ţării vremea va fi instabilă, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, condiţii de grindină şi cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 20 litri pe metru pătrat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 30 de grade Celsius.

Cele mai mici valori le găsim în vest şi la munte. La Cluj-Napoca vor fi doar 21 de grade Celsius, la Braşov 23, la Sibiu şi Oradea cu un grad mai mult, iar la Timişoara 26 de grade Celsius. În est şi sud temperaturile diferă de la un oraş la altul. La Galaţi şi Bucureşti va fi cald şi vor fi 31 de grade, iar la Iaşi se vor înregistra 26 de grade Celsius.

În Europa mâine vreme se menţine instabilă. Soarele îşi va face simţită prezenţa doar în vestul continentului. Cel mai cald va fi în peninsula Iberică, acolo unde mercurul urcă până la 28 de grade la Lisabona şi 21 la Madrid.

La Londra, Paris şi Praga aceeaşi vreme mohorâtă şi temperaturi mai scăzute,  în jur de 21 de grade Celsius. Cum ne-am obişnuit deja, cea mai mică temperatură o găsim în nord, la Oslo, acolo unde vor fi doar 13 grade Celsius. Şi în est plouă. La Kiev vor fi 21 de grade, iar la Moscova doar 16 grade.

loading...

Lasă un comentariu