Prognoza meteo pentru 27 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea continuă să se încălzească. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 17 grade şi ating valorile normale pentru această perioadă a anului. În nordul ţării se vor înregistra până la 13 grade.

La Râbniţa sunt aştepate 14 grade, iar spre centru vor fi 15 grade Celsius. În sud-est, la Tiraspol, se vor înregistra  16 grade, iar la Comrat şi Cahul cu un grad mai mult.

Mâine în ţară vremea va fi şi mai caldă ca astăzi. Ploi sunt aşteptate în a doua jumătate a zilei şi doar în partea de nord a Moldovei. Maximele de mâine sunt de-a dreptul specifice verii. Acestea vor fi cuprinse între 25 şi 30 de grade Celsius.

În nordul extrem, la Briceni şi Soroca vor fi 25 de grade, iar la Edineţ şi Bălţi 26 de grade Celsius. În partea centrală a ţării, la prânz termometrele vor indica 27, poate chiar 28 de grade Celsius. Cel mai cald mâine va fi în sud. La Tiraspol mercurul urcă până la 29 de grade, iar la Cahul, chiar la 30 de grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea continuă să fie caldă, chiar dacă spre sfârşitul săptămânii sunt posibile ploi slabe. Mâine mercurul va urca uşor până la 28 de grade, iar de vineri va fi ceva mai rece. Sâmbătă chiar vor fi 24 de grade Celsius. În ultima zi din această săptămână şi luni mercurul va urca iar la 28 de grade Celsius.

În România vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, estice şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade. Cele mai mici valori termice sunt aşteptate în vest şi la munte. La Timişoara vor fi 29 de grade, la Sibiu şi Braşov- 27, iar la Cluj-Napoca cu un grad mai puţin.

Temperaturi asemănătoare se vor înregistra și pe litoral. 28 de grade vor fi la Constanţa. În sud şi est însă, va fi mult mai cald, mercurul va depăși 30 de grade Celsius. În capitală vor fi chiar 32 de grade Celsius.

În Europa se mai încălzeşte niţel. În vestul continentului se menţine cerul variabil şi ploile slabe. La Paris vor fi 20 de grade, iar la Londra 18. În peninsula Iberică este ceva mai cald, însă s-ar putea totuşi să plouă slab în Portugalia. În Lisabona vor fi 23 de grade, iar la Madrid sunt aşteptate 25 de grade Celsius.

În centrul Europei, la Praga şi Budapesta termometrele vor indica doar 18 grade, iar în capitala Italiei cu 2 grade mai mult. Şi în nord şi est se menţine vreme rece. La Oslo vor fi 14 grade, iar la Moscova va ploua şi vor fi 12 grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu