Prognoza meteo pentru 25 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea continuă să se încălzească şi nu sunt anunţate ploi. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius.

În nordul Moldovei mercurul din termometre urcă până la 10 grade la Briceni şi Soroca şi 11 la Bălţi. Spre centru e ceva mai cald. La Orhei sunt aşteptate la 12 grade, la Dubăsari 13, iar în capitală 14 grade Celsius.  În sudul ţării termometrele vor indica cel mult 15 grade Celsius.

Mâine va fi cald, chiar dacă în a doua jumătate a zilei sunt posibile ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, în partea de nord a ţării. Local precipitaţiile vor cădea sub formă de grindină.

Termometrele în partea de nord a Moldovei, vor arăta 22, 23 de grade, iar în centru, la Orhei, Dubăsari şi Ungheni vor fi 23 - 24 de grade Celsius. În sudul ţării, la Leova, Comrat şi Cahul sunt aşteptate la amiază 26, cel mult 27 de grade Celisus.

În stânga Nistrului, la Tiraspol, cerul se anunţă cer variabil, iar în termometre vor fi 26 de grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea se anunţă a fi instabilă. Dacă acum în capitală vremea este ploioasă, mâine însă vom avea soare la prânz, iar spre seară s-ar putea să plouă slab. Termometrele vor indica mâine 25 de grade, miercuri 27.

Şi poimâine va ploua, iar joi cerul iarăşi se descoperă şi vor fi la prânz 30 de grade Celsius.  La sfârşit de săptămână maximele diferă mult de la o zi la alta şi sunt prognozate ploi însoţite de descărcări electrice. Vineri vor fi 28 de grade, iar sâmbătă 22 grade.

În România, în jumătatea de sud a ţării vremea va fi caldă şi frumoasă. În restul teritoriului, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări, averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină, iar în Maramureş şi în Carpaţii Orientali cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 25-30 de litri pe metru pătrat. Temperaturile sunt în creştere uşoară şi pornesc de la 19, 20 de grade la Sibiu şi Braşov şi ating 27 de grade la Craiova şi Bucureşti.

În est mercurul urcă până la 24, 25 de grade, iar în vest este şi mai cald, la Timişoara vor fi 27 de grade Celsius. La Cluj-Napoca vor fi 21 de grade, iar la Oradea 23.

În Europa vremea se menţine instabilă. Ploile continuă în est, centru şi vest, iar în celelate regiuni soarele îşi face simţită prezenţa.

La Praga vor fi 20 de grade, la Londra 18, iar în capitala Franţei chiar dacă va ploua şi este posibilă grindină, maxima va fi generoasă, 29 de grade Celsius.

În peninsula Iberică cerul mâine se anunţă a fi variabil, iar maximele vor urca până la 23 de grade la Lisabona şi până la 25 de grade la Madrid.

În Italia se menţine cerul parţial acoperit şi 22 de grade în termometre. În est plouă şi maximele sunt de 18 grade la Moscova şi 21 la Kiev.

loading...

Lasă un comentariu