Prognoza meteo pentru 24 mai 2010

La noapte cerul se anunţă variabil. Nu sunt anunţate precipitaţii. În orele dimineaţii izolat în regiunile joase se va forma ceaţă. Minimele vor fi cuprinse între 9 grade în nord, la Briceni şi Soroca şi 13 grade în sud, la Cahul. În centrul ţării sunt anunţate în jur de 10, 11 grade la Orhei şi Dubăsari.

La 24 mai cerul se meţine varabil şi doar în nordul ţării se vor forma condiţii de ploi însoţite de descărcări electrice şi grindină slabă. În rest nu va ploua. Vântul va sufla slab spre moderat dinspre vest. Maximele vor varia între 21 şi 26 de grade. În nord sunt aşteptate 21 de grade la Briceni şi Soroca şi 22 de grade la Bălţi. În centrul Moldovei vor fi 23 de grade la Orhei şi 24 la Dubăsari. Mai cald va fi în stânga Nistrului, la Tiraspol dar şi la Leova. Aici sunt prognozate câte 25 de grade. Cel mai cald însă va fi la Comrat şi Cahul, 26 de grade Celsius.

În capitală nu mai plouă şi dacă la noapte sunt aşteptate 11 grade, la 24 mai termometrele vor indica 24 de grade, cu vreo 2 grade mai cald.

În România vremea nu se schimbă esenţial. Cerul se va înnora treptat în vestul, nordul şi centrul ţării, unde local va ploua, mai ales în aversă. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade. Cel mai cald va fi în estul ţării, la Iaşi. La Galaţi sunt aşteptate 25 de grade, la fel ca şi în capitală, la Bucureşti. Pe litoral cerul se anunţă variabil iar termometrele vor indica 23 de grade. Cu un grad mai cald în vest, la Timişoara şi Oradea. Cel mai frig e în centrul ţării, doar 22 de grade la Sibiu, Cluj-Napoca şi Braşov.

În Europa, cel mai cald va fi în vest, la Paris şi Londra unde se vor înregistra la amiază 29 şi respectiv 28 de grade. În sud-vest însă e ceva mai răcoare, 26 de grade la Madrid şi doar 24 la Lisabona. La Roma cerul se anunţă mai mult acoperit iar termometrele vor indica 21 de grade. Plouă în centrul continentului, la Praga unde vor fi doar 20 de grade. Cel mai frig va fi însă în nord, la Oslo, unde temperaturile scad brusc până la 14 grade şi plouă. În est sunt prognozate câte 22 de grade la Istanbul şi la Moscova iar la Kiev se vor înregistra 20 de grade înoţite de ploi cu descărcări electrice.

loading...

Lasă un comentariu