Prognoza meteo pentru 22 mai 2010

În această noapte în Moldova izolat sunt posibile înseninări, înnorări şi averse. Minimele termice se menţin aceleaşi ca și cele de ieri. Acestea vor fi cuprinse între 9 şi 14 grade Celsius. Cum ne-am obişnuit deja, cele mai mici valori le găsim în partea de nord. La Briceni şi Soroca vor fi 9 grade, iar la Bălţi 10. Temperaturi care depăşesc 10 grade vor fi în partea de sud şi centru a Moldovei. Cel mai cald va fi la Cahul şi Comrat, 14 grade Celsius.

Mâine în ţară vremea se încălzeşte, chiar dacă pe o mare parte a teritoriului vor cădea ploi slabe cu descărcări electrice. În acelaşi timp, local sunt posibile averse puternice însoţite de grindină. În orele dimineţii s-ar putea forma ceaţă slabă. Maximele pornesc de la 17 - 18 grade în nord şi ating 22 de grade în sud. În centru termometrele vor indica 19 grade la Orhei şi 20 la Dubăsari. În stânga Nistrului mercurul din termometre urcă considerabil până la 21 grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea se menţine instabilă. Dacă mâine va ploua slab şi vor fi la prânz, în capitală 21 de grade, atunci duminică şi luni temperatura aerului va atinge valoare de 24, 25 de grade Celsius. De marţi ploile însă revin, iar temperaturile se menţin ridicate.

În România, în sudul, estul şi în zonele montane, vor fi înnorări şi temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat  se vor forma condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade. 19 grade găsim la munte, în Braşov, iar cu un grad mai mult pe litoral, la Constanţa. Temperaturi asemănătoare găsim la Sibiu, 20 de grade, la Cluj-Napoca 21, iar la Timişoara 22 de grade Celsius. Mult mai cald este în nord, la Oradea, unde maxima termică va atinge 24 de grade Celsius. Şi în est temperaturile sunt generoase. La Galaţi vor fi 21 de grade, iar la Iaşi 23 de grade Celsius.

Şi în Europa maximele sunt într-o uşoară creştere, iar precipitaţiile se păstrează în centrul şi estul continentului. La Praga cerul va fi noros şi termometrele vor arăta doar 20 de grade Celsius. Aceeaşi vreme mohorâtă şi temperaturi asemănătoare găsim la sudul continentului, la Roma şi la Instanbul. 21 de grade vor fi aici. Puţin mai cald  va fi în est. La Kiev mercurul urcă până la 22 de grade, iar la Moscova până la 25 de grade Celsius. Aceleaşi temperaturi găsim şi în vestul Europei. În capitala Franţei şi a Marii Britaniei, soarele este prezent pe cer şi vor fi 24 de grade. Cel mai cald se anunţă a fi în peninsula Iberică. În Madrid vor fi 29 de grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu