Prognoza meteo pentru 21 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea ploioasă continuă pe întreg teritoriul ţării. Minimele se menţin scăzute pentru această perioadă a anului şi vor fi cuprinse între 7 şi 12 grade Celsius.

În partea de nord a ţării valorile termice vor atinge 7 grade în nordul extrem şi 8 grade la Bălţi şi Edineţ. În centrul Moldovei, la noapte, termometrele vor indica 9 grade la Orhei şi 10 la Dubăsari. Spre sud minimele vor fi de 11, cel mult 12 grade Celsius.

Mâine, 21 mai, local în depresiuni se va forma ceaţă slabă, iar ziua vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice şi este posibilă să cadă şi grindină în centrul şi nordul Moldovei. Maximele pornesc de la 15 grade în nord şi ating 20 de grade în sud.

În stânga Nistrului, la Tiraspol, sunt aşteptate la prânz 19 grade. În centrul Moldovei, maximele sunt puţin mai scăzute şi vor fi de 17, cel mult 18 grade Celsius. În nord, la Bălţi se menţine vremea rece, iar temperatura aerului va urca doar până la 16 grade Celsius. *

În următoarele 5 zile ploile locale însoţite de descărcări electrice continuă. La prânz va fi puţin mai rece, doar 18 grade, dar în week-end valorile termice vor varia între 21 şi 23 de grade Celsius.

Începutul săptămânii viitoare vine cu aceeaşi vreme caldă, chiar dacă vor mai cădea şi câţiva stropi de ploaie.

În România
vremea va fi în general instabilă, cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în majoritatea zonelor ţării. În acelaşi timp vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

Temperaturile vor fi cuprinse între 19 şi 23 de grade Celsius. Cele mai mici temperaturi se vor înregistra la munte, la Braşov, şi la în est, la Iaşi. Aici vor fi doar 19 grade Celsius. Cu un grad mai mult vor fi pe litoral şi în capitală, la Bucureşti.

În vest, mâine însă valorile termice vor fi puţin mai ridicate decât ieri. La Cluj-Napoca şi Sibiu vor fi 21 de grade, la Timişoara 22 de grade, iar la Oradea cu un grad mai mult.

În Europa vremea se încălzeşte. Ploile continuă doar în sud-est şi centrul continentului. La Praga şi Budapesta vor fi doar 19 grade Celsius. În vest soarele îşi face simţită prezenţa, iar maximele sunt într-o uşoară creştere. La Paris şi Londra vor fi 24 de grade. În sud-vest găsim cele mai mari temperaturi.

La Lisabona vor fi 34 de grade, iar la Madrid 30. În capitala Italiei, însă vremea mohorâtă se menţine. La Roma cerul va fi variabil, iar termometrele vor indica 21 de grade Celsius. Şi în nord ploile au încetat. La Oslo vor fi 21 de grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu