Prognoza meteo pentru 20 mai 2010

În această noapte,  în Moldova vremea îşi menţine caracterul instabil. Continuă ploile slabe, vântul moderat şi cerul mai mult noros. Minimele termice sunt în creştere şi vor fi cuprinse între 7 şi 12 grade Celsius.

Spre nord se vor înregistra 7 grade, la Bălţi cu un grad mai mult, iar la în centru vor fi 8 grade la Orhei, 9 la Dubăsari şi 10 în capitală. Spre sud va fi puţin mai cald. La Tiraspol 10 grade, iar la Cahul- 11 grade Celsius.

Mâine în ţară ploile vor fi de scurtă durată şi însoţite de descărcări electrice, excepţie face doar nordul şi nord-estul ţării. Cerul va fi mai mult acoperit de nori, iar vântul va sufla moderat, având izolat intensificări.

Maximele sunt într-o uşoară creştere şi mâine la prânz pornesc de la 18 grade în nord şi ating 23 în sudul Moldovei. 18 grade vor fi la Briceni şi Soroca şi 19 la Bălţi.

În centrul ţării, mercurul din termometre urcă, mâine la amiază, până 20 de grade la Dubăsari şi Călăraşi. În sud e şi mai cald. 22, cel mult 23 de grade la Cahul, Comrat şi Leova.

În următoarele 5 zile în capitală vremea continuă să fie instabilă. Ploile şi descărcările electrice nu încetează, iar maximele sunt în scădere. Dacă mâine avem în capitală, cel mult 21 de grade, atunci vineri şi sâmbătă vor fi 20 de grade Celsius. De duminică valorile termice scad uşor până la 15, cel mult 17 grade.

În România vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va prezenta înnorări şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte, şi doar pe arii restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 23 de grade. La munte şi în nord, la Oradea şi Cluj-Napoca vor fi doar 20 de grade. În vest şi est , ceva mai cald. La Timişoara şi Sibiu găsim 21 de grade, iar în Moldova cel mult 22 de grade. O maximă de 23 de grade vor indica termometrele în București, acolo unde şi cerul se menţine variabil şi nu va ploua.

În Europa vremea mâine iar va fi instabilă. Chiar dacă maximele sunt în creştere, ploile slabe continuă pe aproape întreg continentul, excepţie fac doar capitalele din peninsula Iberică şi cele din vestul Europei.

La Madrid vor fi 26 de grade, iar la Lisabona 31. În capitala Franţei sunt aşteptate 21 de grade, iar la Londra 23, în condiţiile unui cer acoperit. În centrul, nordul şi sudul continenetului va fi vreme ploioasă. La Roma vor fi doar 20 de grade, la Praga 18, iar la Oslo maxima zilei de mâine este în creştere. 21 de grade sunt aşteptate aici.

În estul Europei se păstrează vremea instabilă. La Kiev plouă şi vor fi 21 de grade, iar la Moscova cerul va fi variabil şi vor fi 23 de grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu