Prognoza meteo pentru 2 noiembrie

Embed:

Şi în această noapte, în Moldova va fi destul de cald, câte 3 grade vor fi în nord, 4 – 6 grade în regiunile centrale, iar în sud se vor înregistra chiar 8 grade pe timp de noapte, la Comrat şi Cahul.

Mâine, vremea se mai încălzeşte cu vreo 2 grade. Astfel, cel mai cald, 17 grade vor fi la Comrat, Cahul şi Tiraspol. Cu un grad mai puţin va fi la Leova şi Dubăsari. 14 grade se vor înregistra la Orhei, 13 la Bălţi, iar la Briceni şi Soroca la amiază vor fi 12 grade Celsius. Dimineaţa, izolat se va produce ceaţă slabă, iar vântul va sufla din sud-est slab la moderat.

Cei din capitală din nou se bucură de vreme caldă şi frumoasă. Mâine vor fi cu 2 grade mai mult decât astăzi, adică 16 grade Celsius.

În următoarele zile, vremea se menţine la fel de frumoasă, şi chiar mai caldă. Până joi, în capitală vor fi 16 grade la amiază. Vineri se încălzeşte şi mai mult, mercurul din termometre la amiază va urca până la 19 grade Celsius. Weekend-ul începe cu vreme frumoasă, cu mult soare şi 18 grade în termometre.

În România, mâine va ploua la Iaşi, Bucureşti şi la Craiova, unde termometrele vor indica câte 13 grade Celsius. Pe litoral, la Constanţa, va fi cu un grad mai mult în condiţiile unui cer mai mult noros. În regiunea montană, cerul va fi variabil, iar în termometre vor fi 15, 16 grade. În vest, la Timişoara vor fi 18 grade la amiază, iar la Oradea 17.

Pe continentul european norii sunt tot mai insistenţi. Aceştia aduc şi ploi slabe şi izolate în chiar toate regiunile continentului. Soarele îşi va menţine poziţiile doar în Peninsula Iberică, la Lisabona şi Madrid, unde se vor înregistra 20 şi respectiv 17 grade. Tempearturi uşor mai scăzute vor fi în vest, la Londra şi Paris, 16 şi respectiv 15 sunt prognozate aici. Cu un grad mai puţin va fi la Praga, iar spre sud, la Roma, deşi va ploua cu descărcări electrice, termometrele vor indica 22 de grade. Cu mult mai frig va fi la Oslo şi la Moscova, 8-9 grade vor fi aici.

În partea europeană a Rusiei, precipitaţii sunt anunţate aprope peste tot, cu excepţia sudului regiunii. Dacă în partea centrală va ploua, în nord se va forma chiar lapoviţă în condiţiile în care termometrele vor indica doar un grad peste pragul de îngheţ. În rest, vor fi 9 grade la Moscova şi 13 la Krasnodar.  În partea asiatică a ţării continuă să ningă la Iakutsk, unde vor fi minus 12 grade. În rest, tempearturi pozitive, iar maxima de 10 grade este aşteptată la Novosibirsk.

Lasă un comentariu