Prognoza meteo pentru 19 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea continuă să se răcească. Meteorologii anunţă ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, iar cerul va fi mai mult acoperit.

Minimele termice vor fi cuprinse între 5 şi 10 grade Celsius. În partea de nord a ţării avem 5, cel mult 6 grade, iar spre centru este ceva mai cald.

La Orhei vor fi 7 grade, la Dubăsari 8, iar în capitală cu un grad mai mult. În sudul Moldovei la noapte termometrele vor indica 10 grade Celsius.

Mâine, 19 mai, vremea continuă să fie mohorâtă şi răcoroasă. Cerul va fi mai mult acoperit, va ploua slab şi vor fi şi descărcări electrice. Maximele pornesc de la 14 grade în nord şi ating 19 grade în sud.

În centrul Moldovei maximele de mâine nu diferă mult de cele de astăzi. La Orhei vor fi 16 grade, iar la Dubăsari 17. În nord, al Bălţi vor fi 15 grade, iar stânga Nistrului, la Tiraspol sunt aşteptate mâine la prânz 18 grade Celsius. 

Aceeaşi valoare termică şi în capitală, la Chişinău, unde vremea va fi mai mult ploioasă.

În următoarele 5 zile maximele diferă puţin de la o zi la alta. Până vineri vremea va fi puţin mai rece şi ploile însoţite de descărcări electrice vor continua. Vântul va sufla moderat, iar maximele vor fi cuprinse între 18, 19 şi 22 de grade Celsius.

Sâmbătă mai plouă şi vor fi 20 de grade, iar în ultima zi din această săptămână precipitaţiile încetează şi vor fi 22 de grade Celsius.

În România, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe aproape întreg teritoriul ţării. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1600 de metri, mai pot fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Temperaturile maxime, în creştere uşoară în majoritatea zonelor, se vor încadra între 13 şi 20 de grade. În vest, ca şi ieri, găsim cele mai mici valori. 14 grade la Cluj-Napoca şi Sibiu, 15 la Oradea şi 16 la Timişoara.

În est, puţin mai cald. 18 grade la Iaşi şi 19 la Galaţi. În capitală, la Bucureşti termometrele vor arăta 19 grade, va ploua şi vor fi şi descărcări electrice.

În Europa se încălzeşte. Ploile se menţin doar în est şi centru. La Kiev, maximele au scăzut până la 21 de grade şi plouă, iar la Istanbul va fi cu un grad mai mult. În centrul continentului, la Praga şi Budapesta plouă slab şi vor fi la prânz 12 grade Celsius.

În vest este mult mai cald. La Londra sunt aşteptate 22 de grade, iar la Paris 19. În peninsula Iberică au revenit temperaturile de vară însoţite de mult soare. La Lisabona vor fi 30 de grade, iar la Madrid 25. În capitala Italiei este mult mai rece. Mercurul urcă doar până la 18 grade Celsius.

Şi în nord se mai încălzeşte niţel. La Oslo vor fi 22 de grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu