Prognoza meteo pentru 18 mai 2010

În această noapte în Moldova cerul va fi mai mult acoperit, iar ploile slabe vor fi însoţite de descărcări electrice. Zona în care nu sunt anunţate ploi este estul Moldovei, mai exact la Tiraspol, Dubăsari şi Soroca.

Minimele din această noapte sunt mai scăzute decât în ultimele zile şi vor fi cuprinse între 5 şi 10 grade Celsius. În nord vor fi 5, 6 grade, în centru puţin mai cald - 7, 8 grade, iar spre sud mercurul va urca până la 9, cel mult 10 grade Celsius.

Mâine în ţară vremea se anunţă a fi la fel de mohorâtă ca şi astăzi. Cerul se va păstra mai mult acoperit, vântul va sufla moderat, iar maximele vor fi în scădere. Acestea pornesc de la 13 grade în nordul extrem al ţării şi ating 18 grade la Leova, Comrat şi Cahul.

În stânga Nistrului, la Tiraspol avem aceeaşi temperatură ca şi în capitală, iar spre centru, la Orhei şi Dubăsari va fi cu un grad mai puţin. La Bălţi sunt aşteptate 15 grade, iar la Soroca 14.

Mâine, la Chişinău cerul va fi variabil. La prânz termometrele vor indica 17 grade şi este posibil să mai cadă şi câte un strop de ploaie.

În următoarele 5 zile, vremea continuă a fi instabilă. Va ploua slab, iar maximele se vor menţine scăzute până miercuri, 17 – 18 grade Celsius vor arăta termometrele mâine şi poimâine. De joi valorile termice sunt în creştere, chiar dacă ploile slabe continuă. Acestea vor fi cuprinse între 19 şi 21 de grade Celsius.

Şi în România vreme este ploioasă şi răcoroasă, excepţie face doar estul ţării. În jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte cerul va fi mai mult noros şi local va ploua.

În masivele montane înalte vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe spaţii restrânse, mai ales după-amiază. Cele mai mici valori termice le găsim în vestul României. La Cluj-Napoca vor fi 10 grade, iar la Oradea, Timişoara şi Sibiu - 11 grade Celsius.

La munte, la Braşov, termometrele vor arăta cu un grad mai mult, aceeaşi temperatură ca şi în capitală. Mult mai cald este în est şi pe litoral. La Constanţa vor fi 19 grade, iar la Galaţi 20 de grade Celsius. La Iaşi puţin mai rece şi va plou. 18 grade.

În Europa, vremea continuă să difere mult de la o regiune la alta. Vreme frumoasă găsim doar în vest, în rest vreme mohorâtă : ploi şi cer mai mult acoperit. La Londra şi Paris cerul este variabil, iar în capitala Franţei s-ar putea să mai cadă şi câte un strop de ploaie. Aici găsim 18, cel mult 20 de grade.

În peninsula Iberică mult soare şi 26 de grade la Madrid. În centrul continentului plouă şi vor fi mâine la prânz doar 15 grade la Praga. Cu câteva grade în plus vor arăta termometrele în capitala Italiei, iar în nord, la Oslo 18 grade Celsius. Şi în est plouă. La Moscova vor fi mâine 25 de grade, iar la Kiev 19.

loading...

Lasă un comentariu