Prognoza meteo pentru 18 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova vremea va avea un caracter instabil. Cerul se menţine mai mult acoperit, iar precipitaţiile încetează, chiar dacă s-ar putea să mai cadă şi câţiva stropi de ploaie. Minimele termice au scăzut brusc şi vor fi cuprinse între 9 şi 14 grade Celsius. În nord vor fi 9, cel mult 10 grade, în centru sunt aşteptate 12 grade, iar în sud 13, 14 grade Celsius.

La 18 iunie în ţară, încetează ploile, chiar dacă cerul se menţine mai mult acoperit. Dacă în timpul nopţii temperaturile scad, atunci ziua mercurul urcă puţin. Meteorologii anunţă că dimineaţa s-ar putea forma ceaţă în unele zone. Maximele vor fi ceva mai generoase decât astăzi şi pornesc de la 22, 23 de grade în nord şi ating 26, 27 de grade în sudul Moldovei. În oraşele din centrul ţării sunt aşteptate 24, cel mult 25 de grade Celsius.

Şi în următoarele zile vremea va avea un caracter instabil. Până la sfârşitul acestei săptămâni cerul va fi ma mult noros, iar maximele în creştere. Mâine în capitală vor fi 25 de grade, sâmbătă 27, iar duminică 29 de grade Celsius. De săptămâna viitoare vin ploile însoţite de descărcări electrice. Luni vor fi 31 de grade, iar marţi 25 de grade Celsius.

În România sunt aşteptate înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, îndeosebi seara în vest, nord – vest, centru şi sud. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. Temperaturile maxime vor varia pe întreg teritoriul ţării între 26 şi 29 de grade Celsius. La Constanţa vor fi 26 de grade, la Timişoara şi Bucureşti 29, iar la Iaşi 27 de grade.

Şi în Europa vremea este instabilă. Cerul este mai mult acoperit în majoritatea regiunilor, iar ploile se mai păstrează vest, centru şi nord. La Londra şi Paris vor fi condiţii de ploaie şi 22 de grade în termometre, la Madrid cu 2 grade mai mult, iar la Praga doar 20 de grade Celsius. Mult mai rece şi la Oslo, acolo unde sunt aşteptate 18 grade şi ploi slabe. Şi în capitala Italiei vremea e mohorâtă: cer noros şi 24 de grade. În estul Europei este ceva mai cald, 28 de grade la Istanbul.

În partea europeană a Rusiei cerul se menţine mai mult variabil, iar ploile încetează. La Moscova vor fi 18 grade, la Sankt Petersburg cu un grad mai mult, iar cel mai cald va fi la Krasnodar, 27 de grade Celsius. În oraşele asiatice ale Rusiei aceeaşi vreme instabilă. La Ekaterinburg vor fi 25 de grade, iar la Vladivostok nu plouă şi vor fi 23 de grade.

loading...

Lasă un comentariu