Prognoza meteo pentru 17 mai 2010

La noapte cerul se anunţă varibil. Ploile mai sunt prezente doar în nordul ţării, unde se înregistrează şi cele mai mici temperaturi. La Briceni sunt aşteptate 7 grade, la Soroca 8 iar la Bălţi, 9 grade Celsius. Spre centru sunt prognozate 9 grade la Orhei şi 10 la Dubăsari. În sud nici vorbă de ploi iar minimele vor atinge valori de 12 grade la Leova, Comrat şi Cahul.

La 17 mai ploile slabe continuă doar în nordul ţării, în rest vom avea parte şi de soare. Cu toate acestea, temperaturile vor fi destul de scăzute comparativ cu ultimele zile. Aşadar, în nord sunt aşteptate 14 grade la Briceni şi 15 la Soroca şi Bălţi.

Pe măsură ce ne deplasăm spre centru temperaturile cresc cu un grad, astfel încât vor fi câte 16 grade la Orhei şi Dubăsari. În stânga Nistrului sunt prognozate 17 grade în condiţiile unui cer variabil.

Cel mai cald va fi la Cahul, Comrat şi Leova unde termometrele vor indica 19 grade Celsius.

În capitală cerul se anunţă variabil, s-ar putea să şi plouă răzleţ iar mercurul din termometre va urca până la 11 grade la noapte şi 17 grade mâine la prânz. *

Şi în România vremea se menţine rece pentru această dată. În plus, sunt anunţate ploi în aproape toată ţara, dar în special în jumătatea de vest. La Timişoara vor fi doar 9 grade iar la Oradea şi Cluj-Napoca sunt prognozate 12 şi respectiv 13 grade.

În sud şi sud-est cerul va fi parţial noros, iar ploile vor cădea doar izolat. La Craiova vor fi 13 grade, în capitală, la Bucureşti 16 grade iar la Constanţa cu un grad mai mult. În centrul ţării termometrel vor indica 11 grade la Braşov şi 13 la Sibiu.

În estul României vor fi şanse de a vedea şi soare, printre ploi firşte, iar termoetrele vor indica 15 grade la Galaţi şi 16 la Iaşi.

În Europa soarele va fi la putere doar în Peninsula Iberică, acolo unde maximele vor atinge valori de până la 26 de grade la Lisabona şi 21 la Madrid. În Peninsula Italică însă plouă cu găleata deja câteva zile în şir, şi 18 grade sunt în termometre.

În interiorul continentului, deşi cerul se menţine noros, nu plouă, 15 grade vor fi la Praga. În vest va fi cu un grad două mai cald, 16 grade sunt anunţate la Paris şi 17 la Londra. Cel mai frig va fi în nord, la Oslo, foar 12 grade.

În estul continentului temperaturile sunt destul de ridicate dar vremea se anunţă mohorâtă, la Kiev va plouă cu descărcări electrice şi se vor înregistra 19 grade iar la Moscova sunt aşteptate chiar 26 de grade.

loading...

Lasă un comentariu