Prognoza meteo pentru 17 iunie 2010

Embed:

În această noapte, în Moldova, vremea continuă să aibă un caracter instabil. Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că în timpul nopţii sunt aşteptate ploi cu caracter de aversă însoţite de descărcări electrice. Izolat sunt posibile chiar și ploi puternice cu grindină şi vijelie în rafale de până la 70 de kilometri pe oră. Minimele din această noapte scad brusc şi încep de la 12 grade în nord şi ating 17 grade în sud. În centrul Moldovei vor fi 14 grade la Orhei şi 16 în capitală.

Mâine în ţară izolat sunt posibile ploi şi descărcări electrice, iar maximele nu mai sunt generoase şi vor fi cuprinse între 18 şi 23 de grade. În capitala nordică sunt aşteptate doar 19 grade, la Orhei şi Dubăsari vom avea  21 de grade, iar în oraşele sudice mercurul urcă doar la 23 de grade Celsius. Totodată meteorologii anunţă pentru mâine vânt moderat care poate avea intensificări în timpul descărcărilor electrice.

În următoarele 5 zile, în capitală, vremea continuă să se răcească. Ploile şi descărcările electrice nu vor lipsi, iar maximele şi minimele sunt în scădere. Mâine avem 22 de grade, în week-end vor fi 28 de grade, iar luni va fi ceva mai rece, doar 25 de grade Celsius.

În România, mâine vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar temperatura aerului este în scădere în cea mai mare parte a României. Se vor înregistra nvalori maxime de la 21 de grade în Moldova, până la 30 de grade în sudul ţării. În vest găsim 29 de grade la Timişoara, 27 la Oradea şi mai puţin de 25 de grade la Sibiu şi Cluj. În capitală vor fi doar 26 de grade Celsius.

Şi în Europa maximele sunt scăzute, însă ploile au încetat. Excepţie face doar capitala Franţei, unde va ploua slab şi vor fi la prânz 22 de grade. La Praga şi Madrid găsim aceeaşi temperatură, însă un cer mai mult senin. Temperaturi de vară şi un cer acoperit sunt prognozate pentru Istanbul, 31 de grade Celsius vor fi aici.

În partea europeană a Rusiei, ploile se păstrează doar în capitală şi în sud. La Moscova vor fi mâine 15 grade, la Sankt Petersburg şi Murmansk cu un grad mai mult, iar în Krasnodar pînă la 32 de grade Celsius.

În partea asiatică a ţării va ploua şi maximele sunt mai ridicate. 29 de grade la Ekaterinburg, cu un grad mai puţin la Iakutsk şi doar 21 la Vladivostok.

loading...

Lasă un comentariu