Prognoza meteo pentru 16 mai

În această noapte în Moldova vremea va continua să fie instabilă. Pe parcursul ei se prevede cer mai mult noros, ploi sub forma de averse cu descărcări electrice, iar temporar chiar ploi puternice şi local însoţite de grindină. Vântul va sufla moderat şi temporar va avea intensificări. Minimele termice pornesc de la 11 grade în partea de nord a ţării şi ating 16 grade în sud. În centrul ţării găsim 13 grade la Orhei, 14 la Dubăsari şi 15 în capitală.

Mâine în republică vremea se anunţă a fi instabilă. Cerul va fi mai mult noros, ploile vor fi slabe, însoţite de descărcări electrice şi chiar grindină. Maximele se păstrează generoase şi diferă mult de la o zonă la alta.

În partea de nord valorile termice vor fi de 17 grade la Briceni, 18 la Edineţ şi Soroca şi 19 grade la Bălţi. În centrul Moldovei mercurul urcă până la 20 de grade la Orhei, cu un grad mai mult la Ungheni şi 23 la Dubăsari. Aceleaşi maxime cuprinse între 23 şi 25 de grade vor fi în sudul ţării.

În capitală, la Chişinău mâine cerul va fi mai mult acoperit de nori şi va ploua slab. La prânz sunt aşteptate 25 de grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea continuă să fie instabilă. Mâine în capitală, chiar dacă vremea va fi mohorâtă sunt aşteptate 25 de grade. De luni însă temperaturile scad brusc și vor fi însoțite de ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Maximele la începutul săptămânii viitoare vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade Celsius.

Mâine în România vreme se răceşte brusc. Cerul va fi mai mult noros, iar aversele, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala local, îndeosebi în a doua parte a zilei. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 20-25 de litri pe metru pătrat.

La munte, la altitudini de peste 1500 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi chiar ninsoare. Cea mai mică valoare termic o găsim în vest, la Timişoara, unde vor fi doar 10 grade Celsius. Puţin mai cald va fi în nord-vest şi centru. La Sibiu vor fi 14 grade, la Oradea 15, iar la Cluj-Napoca 16 grade Celsius. Şi în sud maximele au scăzut şi ating 13 grade la Craiova şi Braşov şi 16 la Bucureşti. Cel mai cald este în est şi pe litoral, unde maxima zilei va fi de 18 grade Celsius.

În Europa în general vremea nu se va schimba semnificativ faţă de astăzi. În Penisnula Iberică norii cedează loc soarelui, iar termometrele vor indica 19 grade la Madrid şi 23 la Lisabona.

În capitala Italiei ploile continuă, iar temperaturile nu vor depăşi valoarea de 17 grade Celsius. La Praga se răceşte cu un grad faţă de astăzi, astfel încât vor fi 13 grade.

În vest se menţine acelaşi cer acoperit, iar maximele vor atinge 16 grade. În nord va fi mai frig, doar 11 grade în termometre la Oslo. În estul Europei de mâine încep ploile. Termometrele vor indica 24 de grade la Moscova şi doar 18 la Kiev.

La Istanbul sunt prognozate 28 de grade în condiţiile unui cer variabil.

loading...

Lasă un comentariu