Prognoza meteo pentru 16 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova vremea continuă să fie instabilă. Cerul se acoperă de nori, iar ploi nu sunt aşteptate. Minimele termice se menţin ridicate şi pornesc de la 14, 15 grade în nordul ţării şi ating 19 grade în sud. În centru, la noapte termometrele vor indica 17, 18 grade.

Mâine în ţară, în timpul zilei nu sunt anunţate ploi, dar spre seară sunt posibile ploi de scurtă durată în oraşele din sud. Maximele vor fi mult mai scăzute decât zilele trecute şi încep de la 25 de grade la Briceni şi nu trec mai mult de 30 de grade la Tiraspol.

În capitala nordică mâine sunt aşteptate 27 de grade, la Orhei 28, iar la Dubăsari 29. În sud, mâine valorile diferă de la un oraş la altul. La Leova vor fi 26 de grade, iar la Cahul 29.

În următoarele 5 zile vremea continuă să aibă un caracter instabil. Temperaturile vor fi mai mici de 30 de grade şi până sâmbătă cerul va fi mai mult noros, iar în a doua jumătate a zilei sunt posibile ploi de scurtă durată. Duminică însă precipitaţiile încetează şi maximele urcă uşor.

În ţara vecină, în România, vremea se va instabiliza treptat. După-amiază şi seara, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime, uşor mai scăzute încep de la 28, 29 de grade pe litoral şi la munte şi ajung la 32 de grade atât în capitală, cât şi la Timişoara şi Galaţi. Temperaturi mai scăzute sunt aşteptate în jumătatea nordică a ţării.

Dacă în ţările din estul Europei vremea este ploioasă, atunci în vestul continentului cerul se descoperă puţin. La Londra vor fi 19 grade, la Paris 22, iar la Madrid cu un grad mai puţin.

În centrul şi sudul Europei plouă însă şi vor fi 17 grade la Praga şi 24 la Roma. În nord aceleaşi temperaturi scăzute, însă cer variabil. Doar 22 de grade la Oslo.

Şi în Rusia ploile sunt fenomenul zilei de mâine. În capitală sunt aşteptate 18 grade, în Sankt Petersburg şi Murmansk este cel mai rece, 14 grade la Murmansk. Cel mai cald, însă este la Krasnodar, 35 de grade în termometre.

În partea asiatică este mult mai cald. La Ekaterinburg vor fi 21 de grade, la Iakutsk 27, iar la Vladivostok doar 19 grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu