Prognoza meteo pentru 14 iunie 2010

Embed:

La noapte cerul se anunţă variabil iar izolat sunt prognozate ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. În nord minimele vor varia între 19 şi 21 de grade. În raioanele din centru vor fi în jur de 22, 23 de grade iar în sud sunt aşteptate la noapte temperaturi de până la 24 de grade Celsius.

Mâine mai este valabilă avertizarea Serviciului Hidrometeorologic de Stat, conform căreia nivelul radiaţiei ultraviolete se menţine înalt, aşa că este indicat să reduceţi la minim expunerea la soare în orele amiezii.

Cerul se menţine variabil şi pe parcursul zilei vor continua ploile cu caracter de aversă însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab dinspre sud-est dar în timpul averselor va avea intensificări.

Maximele se vor încadra între 28 şi 37 de grade. Cel mai cald va fi în sud, la Cahul, Comrat se vor înregistra câte 37 de grade, la Leova 36 iar la Tiraspol va fi cu un grad mai puţin. În centru la Orhei şi Dubăsari termometrele vor indica 32 şi respectiv 33 de grade.

În raioanele de nord sunt aşteptate 28 de grade la Briceni, 29 la Soroca şi 30 de grade vor fi la Bălţi.

În capitală deasemenea sunt posibile ploi cu caracter de aversă iar temepraturile vor fi de 23 de grade la noapte şi 34 de grade mâine la amiază.

În România mâine va fi cu vreo două trei grade mai răcoare. Doar în jumătatea sudică a ţării vremea se va menţine caniculară la amiază. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 36 de grade, uşor mai ridicate în Lunca Dunării.

Mai răcoare va fi în nord-vest, 29 de grade la Oradea, la Timişora sunt prognozate 32 de grade în timp ce la munte vor fi nu mai mult de 31 de grade. Mai cald va fi în est, la Galaţi 33 de grade iar pe litoral, la Constanţa, cât şi la Iaşi vor fi câte 30 de grade.

În capitală, la Bucureşti temperaturile se menţin ridicate, 35 de grade vor indica termometrele.

În Europa se răceşte considerabil în est, la Moscova vor fi mâine doar 19 grade, cu vreo 10 grade mai rece decât astăzi. Şi la Kiev temperaturile scad puţin până la 29 de grade însoţite de ploi, iar la Istanbul se vor înregistra 30 de grade.

În interiorul continentului plouă la Praga unde termometrele vor indica 20 de grade Celsius. În vest sunt prognozate temperaturi asemănătoare, 19 grade vor fi la Londra şi 21 la Paris.

În capitalele sudice va fi mai cald, 24 de grade sunt aşteptate la Lisabona şi 25 la Roma, şi chiar dacă cerul se anunţă mai mult noros aici, nu va ploua.

loading...

Lasă un comentariu