Prognoza meteo pentru 12 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea se menţine frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar precipitaţii nu se aşteaptă. Minimele sunt într-o uşoară creştere şi pornesc de la 9 grade în nord şi ating 14 de grade Celsius în sud.

În centrul ţării valorile termice din timpul nopţii vor fi de 11 grade la Orhei, 12 la Dubăsari şi 13 grade la Chişinău şi Tiraspol.

La 12 mai în Moldova ploile încetează, iar cerul va fi variabil. Maximele sunt ridicate şi vor fi cuprinse între 22 şi 27 de grade Celsius. Cel mai cald, va fi la Cahul, Comrat şi Leova, unde mercurul din termometre urcă până la 27 de grade Celsius.

Și în centrul Moldovei este ceva mai cald, temperatura aerului va atinge 24 de grade la Orhei şi 25 la Dubăsari. Spre nord este ceva mai rece şi sunt aşteptate 22, 23 de grade.

În următoarele 5 zile vremea se menţine caldă. Astăzi şi mâine maximele vor fi generoase şi vor atinge 25 de grade în condiţiile unui cer mai mult senin. De joi însă vin ploile însoţite de descărcări electrice cu temperaturi ridicate, dar în week-end vremea se răceşte brusc, cu maxime cuprinse între 17, cel mult 19 grade Celsius.

În România vremea va fi caldă, dar va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, îndeosebi la deal şi la munte. Totodată, se vor forma condiţii de grindină.

În vest găsim cele mai mici valori de 22, cel mult 24 de grade la Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu. La Timişoara este mult mai cald şi vor fi mâine 26 de grade Celsius. Aceeaşi temperatură o vor avea şi cei din zona Moldovei.

Pe litoral, la Constanţa se păstrează vremea frumoasă şi 23 de grade în termometre. Cea mai ridicată temperatură se va înregistra mâine la prânz în capitală, la Bucureşti, 28 de grade Celsius.

În Europa însă plouă în aproape regiunile. Şi temperaturile au mai scăzut, excepţie face estul continentului, unde se păstrează vremea frumoasă.

La Moscova şi Istanbul vor fi 26 de grade şi un cer variabil, iar la Kiev norii au pus deja stăpânire pe cer şi este posibil să şi plouă.

În centru şi sud este mult mai rece. La Praga vor fi 18 grade, iar la Roma 20 de grade Celsius. În capitala Spaniei vremea este mohorâtă ca şi în vestul Europei, unde plouă, iar maximele ating 13, cel mult 15 grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu