Prognoza meteo pentru 12 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova vremea continuă să se încălzească. Minimele termice sunt în creştere şi vor atinge valori care pornesc de la 16 grade în nord şi  21 de grade în sudul ţării. Nu sunt anunţate ploi, iar vântul va sufla slab, astfel încât nici nu îl vom simţi.

Mâine vom avea vreme caldă cu temperaturi caniculare. Cerul se anunţă a fi mai mult senin şi nu va cădea nici un strop de ploaie. Maximele de mâine sunt ceva mai ridicate, decât cele de astăzi. La Briceni şi Edineţ vom avea 32 de grade, iar la Bălţi cu un grad mai mult.

În centrul şi sudul ţării va fi foarte cald. La Orhei sunt aşteptate 34 de grade, la Dubăsari 35, iar la Leova chiar 36 de grade Celsius. Cel mai cald mâine va fi la Cahul şi Tiraspol, unde temperatura aerului va atinge 37 de grade Celsius.

În următoarele zile, în capitală, vom avea vreme instabilă, chiar dacă temperaturile se menţin ridicate pentru această perioadă a anului. Valorile termice vor depăşi până luni 35 de grade, iar săptămâna viitoare va fi ceva mai răcoare, chiar dacă vom avea mai mult de 30 de grade. Luni şi miercuri va ploua slab.

Meteorologii prognozează un nivel înalt al radiaţiei ultraviolete şi anunţă că temperatura aerului pe care o vom percepe va depăşi cu 2, 3 grade valoarea reală. Aşa că încercaţi să evitaţi expunerea la soare în orele amiezii.

În România meteorologii au emis cod galben de temperaturi ridicate. Sâmbătă şi duminică temperaturile maxime vor atinge frecvent 36 de grade, iar pe arii restrânse pâna la 38 de grade. Cerul va fi mai mult senin,  exceptând zona de munte, unde vor fi înnorări, ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi condiţii de grindină. 30 de grade vor fi pe litoral, 34 la munte, 36- în vest, la Timişoara şi cu un grad mai mult la Iaşi. În capitală, la Bucureşti, va fi foarte cald şi 36 de grade în termometre.

În Europa însă vremea va fi mohorâtă. Excepţie face doar estul şi vestul continentului, unde cerul se descoperă puţin, iar maximele sunt ceva mai generoase. La Paris şi Londra sunt şanse de ploaie şi 23 de grade. În peninsula Iberică va ploua, iar temperatura aerului nu trece de 19 grade la Madrid. În centrul şi sudul Europe, însă este ceva mai cald. 28 de grade la Praga şi Roma.

În partea europeană a Rusie va ploua aproape peste tot, iar maximele vor fi în creştere. La Moscova vor fi 30 de grade, la Sankt Petersburg doar 21, iar la Krasnodar, chiar 35 de grade Celsius.

În partea asiatică a Rusiei aceeaşi vreme frumoasă de astăzi. 20 de grade la Ekaterinburg, 29 la Iakutsk şi doar 20 grade vor fi la Vladivostok.

loading...

Lasă un comentariu