Prognoza meteo pentru 11 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova cele mai înalte temperaturi sunt aşteptate în sud. 20 de grade vor fi la Cahul şi Leova şi 19 grade la Comrat. La Tiraspol, mercurul din termometre va coborî până la 16 grade, temperatură este mai mică decât în centrul ţării, unde vor fi 18 grade. Şi în nord în această noapte vom avea valori ridicate, câte 16 grade vor fi la Briceni, Edineţ şi Soroca şi cu un grad mai puţin la Bălţi.

Mâine, în Moldova vremea caniculară continuă. Cerul va fi mai mult senin, iar maximele în nord depăşesc valoarea de 30 de grade. În capitala nordică vom avea chiar 32 de grade Celsius. În sud şi la Tiraspol vor fi 36 de grade. În centrul Moldovei mercurul va urca uşor la 33 de grade la Orhei, 35 la Dubăsari şi cu un grad mai puţin în capitală.

În următoarele zile vremea caniculară continuă. Dacă mâine în capitală avem 34 de grade, atunci în week-end va fi şi mai cald, vom avea 36 de grade, chiar dacă în ultima zi din săptămână sunt aşteptate ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice.

În acelaşi timp meteorologii anunţă că se prevede un nivel înalt al radiaţiei ultraviolete, iar temperatura percepută va depăşi valoarea reală cu aproape 3 grade. Meteorologii recomandă reducerea la maximum a  expunerii la soare în orele amiezii.

Şi în România vremea va fi caniculară. Cerul peste tot se anunţă a fi senin, iar la munte, izolat, în a doua parte a zilei, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperaturile pornesc de la 30 de grade pe litoral şi 32 la munte şi ating valori de caniculă - 35 de grade, atât în vest la Timişoara, cât şi în est la Iaşi. În capitală, la Bucureşti vremea va fi călduroasă şi mercurul va urca la 35 de grade Celsius.

În Europa, însă, vremea va fi ploioasă şi rece, excepţie făcând doar estul continentului şi centrul Europei. La Praga, va fi cald, 33 de grade în termometre. În rest, vreme mohorâtă. Spre vest, cerul se acoperă de nori şi va ploua. La Paris vor fi 25 de grade, iar la Londra şi Madri - 19 grade Celsius. Şi în nord e rece. Doar 16 grade vor fi în capitala Norvegiei, la Oslo. Capitalele sudice se bucură de temperaturi mai ridicate. 28 de grade la Roma şi cu un grad mai puţin la Istanbul.

Şi vedem şi ce anunţă meteorologii pentru Rusia. În partea europeană a ţării vremea e ploioasă şi maximele diferite de la un oraş la altul. La Moscova şi Sankt Petersburg vor fi 22 şi 20 de grade, la Murmansk doar 10 grade, iar în Krasnodar –  vreme frumoasă: cer variabil şi 34 de grade.

În partea asiatică a Rusiei e ceva mai cald. La Novosibirsk vor fi 28 de grade, la Iakutsk cu 2 grade mai puţin, iar la Habarovsk 32 de grade.

loading...

Lasă un comentariu