Prognoza meteo pentru 10 mai 2010

La noapte cerul se anunţă variabil, iar pe arii extinse se vor semnala ploi însoţite de descărcări electrice. Minimele vor fi cuprinse între 8 grade în nordul extrem, la Briceni şi Soroca şi 13 grade în sud, la Cahul. În centru se vor înregistra 11, 12 grade la Orhei şi Dubăsari.

La 10 mai ploile continuă. Mai mult, local sunt posibile averse puternice cu grindină. Vîntul va sufla moderat dinspre nord-vest dar local va avea intensificări. Maximele amiezii se vor situa între 21 de grade în nord şi 25 în sud. Aşadar, La Briceni şi Soroca sunt prognozate 21 de grade în timp ce la Bălţi sunt aşteptate 22 de grade. Pe măsură ce ne deplasăm spre centru temperaturile cresc dar şi ploile se înteţesc. Vor fi câte 23 de grade la Orhei şi Dubăsari. Şi la Tiraspol va ploua iar termometrele vor indica 21 de grade. Nici sudul ţării nu scapă de ploi. Maximle vor atinge valori de 24 de grade la Leova şi Comrat şi 25 la Cahul.

În capitală cerul se anunţă variabil, va ploua iar termometrele vor indica la noapte 12 grade iar mâine la amiază vor fi 22 de grade.

În România mâine vremea va fi uşor instabilã. Cerul va prezenta înnorări şi local vor mai fi averse şi descărcări electrice în vestul şi nord-vestul ţării, precum şi în zona de munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Maximele vor fi uşor mai ridicate decât astăzi. Cel mai frig va fi pe litoral, la Constanţa unde va ploua în prima jumătate a zilei. Cu un grad mai cald e la Braşov şi la Cluj-Napoca. În vest sunt prognozate 23 de grade la Timişoara şi 22 la Oradea. Cel mai cald e în sud-vest, la Craiova unde se înreagistrează 25 de grade. Aceeaşi valoarea termică este aşteptată şi în capitală, la Bucureşti, dar cerul este variabil aici şi nu plouă.

În Europa norii sunt la putere în aproape întreg continentul. De soare vor avea parte doar cei din nord. La Oslo se vor înregistra 11 grade. Cu două grade mai cald va fi la Londra iar la Paris se vor înregistra 16 grade. În Peninsula Iberică plouă iar termometrele indică la amiază 17 grade la Madrid şi 20 la Lisabona. Aceleaşi 20 de grade sunt prognozate şi în capitala Italiei iar în ineteriorul continentului vor fi 18 grade la Praga. În estul Europei e ceva mai cald. 22 de grade sunt aşteptate la Kiev, 25 la Moscova iar la Istanbul vor fi 23 de grade.

loading...

Lasă un comentariu